Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Της τΣΥΡΙΖο κωλοτούμπας το ανάγνωσμα...(2)

Ο δε Δ. Στρατούλης, από τους πιο μαχητικούς, μαζί με τον Π. Λαφαζάνη, έγραφε και αυτός πύρινα tweets για τις κόκκινες γραμμές:
Η Τρόικα όμως (Θεσμοί είπαμε), είναι ακόμα εδώ και τα μνημόνια παραμένουν.
Ο δεύτερος δήλωσε πως «Καμία προεκλογική δέσμευση δεν εγκαταλείφθηκε». Τα μνημόνια σκίστηκαν το ίδιο βράδυ όπως έλεγε εδώ και καιρό ναι.

Εξίσου προφητικός μαζί με τον Δ. Στρατούλη και ο Γ. Καραμέρος αναφορικά με τη σκληρή διαπραγμάτευση:

Ο Γ. Βαρουφάκης εν τω μεταξύ μας δήλωσε σήμερα, «Με τη βοήθεια της ΕΕ η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών». Αυτός που έλεγε πως δε θέλουμε περισσότερα λεφτά.

Ερωτηθείς για το πρόβλημα ρευστότητας απάντησε πως «Είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να φανταστείτε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ;».

Οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δημιούργησαν ένα (μεγάλο) ερωτηματικό...

Οι κρίσεις στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ακόμα και οι «τακτικές» δηλαδή αυτές που συνήθως γίνονται περί τον Μάρτιο, είναι βέβαιο ότι ακολουθούντα από σχόλια, παράπονα, επιθέσεις ακόμα και κλάματα.
 Και αυτό είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο , μια και κάποιοι εγκαταλείπουν μετά από πολλά χρόνια το στράτευμα, κάποιοι αναλαμβάνουν θέσεις τις οποίες ονειρεύονταν από τότε που αποφάσισαν να ακολουθούσουν την στρατιωτική καριέρα και κάποιοι άλλοι βλέπουν ότι τα όνειρα τους δεν θα γίνουν πραγματικότητα.
 Όλα αυτά , μπορούν ανθρώπινα να εξηγήσουν όλα αυτά τα συναισθήματα που υπάρχουν κάθε χρόνο, αυτό τοπ διάστημα , στα ανώτατα κλιμάκια και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
 Και αυτά τα προβλήματα μεγαλώνουν, μια και δεν υπάρχει ένα σαφές σύστημα με συγκεκριμένα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέγονται τόσο οι αρχηγοί όσο και τα αλλά ανώτατα στελέχη.
Αν σε αυτό προστεθεί και το κριτήριο της κομματικής προτεραιότητας που συνήθως θέτουν οι ηγεσίες του υπουργείου (και αρκετοί συνεργάτες τους στα κομματικά επιτελεία) τότε το μείγμα γίνεται εκρηκτικό.

Της τΣΥΡΙΖο κωλοτούμπας το ανάγνωσμα...

Αφού λοιπόν όπως φαίνεται γλυτώσαμε το ατύχημα (έστω για 4 μήνες), κάνουμε έναν απολογισμό του πρώτου μήνα διακυβέρνησης του... 1η φορά αριστερά, που έφερε (ή περιμέναμε να φέρει) νέα ήθη στον πολιτικό βίο της χώρας μας.

Ο Α. Τσίπρας αναγκάστηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να βρει λύση με αυτούς που αποκαλούσε «γκάνγκστερ της Ευρώπης» και τον «Kύριο με το περίεργο όνομα» βλ. Ντάισελμπλουμ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μας είπε, πως «είναι κέρδος για τον ελληνικό λαό, το γεγονός ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης που εγκρίθηκε από το Eurogroup είναι γενικόλογη και δεν έχει δεσμευτικές παρεμβάσεις. Το γεγονός αυτό αφήνει περιθώρια να γίνουν παρεμβάσεις».