Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

«Η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται»...

Το παρακάτω κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο:

Η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται

Την ώρα που η κυβέρνηση μάς βομβαρδίζει με όλα τα μέσα ότι αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια των πολιτών, εμείς νιώθουμε ότι η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται.

Προσβάλλεται όταν για δεύτερη φορά σε μια τετραετία βρίσκεται στη διεθνή ημερήσια διάταξη το θέμα Grexit, δηλαδή η αντιμετώπιση της χώρας μας σαν παρία της Ευρώπης.

Προσβάλλεται όταν η κυβέρνηση βγαίνει στη γύρα, ζήτουλας για νέα δανεικά, και συγχρόνως υβρίζει και λοιδορεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της χώρας μας, που είναι η Γερμανία.

Καλύτερα Ευρώπη τριών ταχυτήτων παρά καθόλου Ευρώπη...

Όταν τελειώσει όλη αυτή η περιπέτεια με αίσια εξέλιξη για την Ελλάδα –όπως όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε ανεξάρτητα αν έχουμε διαφορετικές  προσεγγίσεις- πρέπει όλα τα συμβαλλόμενα μέρη να κάτσουν στο τραπέζι και να περάσουν άμεσα στην επόμενη φάση.
Είναι, πραγματικά, αδιανόητο τα τελευταία χρόνια της κρίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει αναλωθεί αποκλειστικά και μόνο στην αποπληρωμή των δανείων των ασθενών χωρών–μελών  χωρίς να έχει μπει στην ουσία του προβλήματος, που είναι η δημιουργία  αναπτυξιακής πολιτικής. Ακόμα και κάποιος με λίγες γνώσεις μακροοικονομίας γνωρίζει ότι όταν ένας οικονομικός κύκλος φθάσει στο χειρότερο στάδιό του -στον αποπληθωρισμό και την ύφεση- πρέπει να τονωθεί η ζήτηση άμεσα για να μπορέσει να βγει από το τέλμα και να ξεκινήσει από την αρχή.

Die Welt: Η Ελλάδα πρέπει να θάψει τα πολιτικά της όνειρα...

«Η Ελλάδα πρέπει να θάψει τα πολιτικά της όνειρα», αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική Die Welt λίγες ώρες μετά το Eurogroup της Παρασκευής, κάνοντας λόγο για επικράτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Σόιμπλε είναι ένας άνθρωπος που κάνει ήδη πολλά χρόνια πολιτική. Χρόνια στο Κουρμπέτι. Και έτσι μπορεί κανείς να τον συγχωρέσει όταν, απευθυνόμενος προς την ελληνική κυβέρνηση, με σχεδόν πατρική σοφία, λέει ότι κυβέρνηση σημαίνει ραντεβού με την πραγματικότητα -και η πραγματικότητα συχνά δεν είναι τόσο όμορφη όσο τα όνειρα», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, και συνεχίζει: