Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί έχασε τις εκλογές η ΝΔ (8)...

Η κυβέρνηση , όταν τα επανωτά λάθη στην τακτική της απέναντι στους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο, κινήσεις που την οδήγησαν σε αδιέξοδο τόσο στην ελληνική πολιτική σκηνή όσο και στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, οδηγήθηκε σε ένα ακόμα μεγάλο λάθος. Στην γρήγορη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Μια κίνηση που ναι μεν εν μέρει μπορεί να πει κανείς ότι επιβλήθηκε λογω των μεγάλων λαθών της στην διαπραγμάτευση αλλά ήταν όχι μόνον αψυχολόγητη αλλά και απροετοίμαστη.
 Και βέβαια , δεν θα πρέπει εδώ να ξεχνάμε και την σχετική πίεση του ΠΑΣΟΚ για κάτι τέτοιο, μια και ήθελε να «κόψει τα φτερά» του Γ Παπανδρέου που ήδη είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες συγκρότησης κόμματος.
  Ο κ Σαμαράς , πιέστηκε και πείστηκε από συνεργάτες του, παρά την αντίθεση πολλών υπουργών και άλλων στελεχών της ΝΔ, να προχωρήσει σε αυτή την ξαφνική κίνηση ελπίζοντας ότι θα «φορτώσει» στον Σύριζα την πορεία σε πρόωρες εκλογές.

Ο Αλέξης σαν μόνη ρεαλιστική διέξοδος...

Δημιουργείται ένθεν κακείθεν ένα κλίμα συναίνεσης για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης ενόψει του σημερινού Eurogroup. Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση δια του κ. Τσίπρα, Δραγασάκη και Βαρουφάκη διεξάγει φιλότιμες προσπάθειες να μην της σκάσει η «βόμβα» στα χέρια.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε στη Βουλή για αποδοχή του 70% των μέτρων του μνημονίου και αντικατάσταση του υπόλοιπου 30% με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. (Τον ίδιο, με βρίσκει, σε μικρότερο ποσοστό, σύμφωνο το μνημόνιο. Θα προτιμούσα λιγότερους φόρους και μεγαλύτερες περικοπές στο δημόσιο)

Οι Αμερικάνοι συνεχίζουν επίσης να κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να μη διαταραχθεί η ισορροπία στον πλέον πιστό και σταθερό πυλώνα της δυτικής συμμαχίας στη Ν.Α. Μεσόγειο.