Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπος με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα...

Μεταξύ πολιτικού όρκου, Καισαριανής, ύμνου του ΕΑΜ και συγχαρητηρίων από την Μαρίν Λε Πεν, διάχυτη είναι η βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  εξακολουθεί να θεωρεί ότι βρίσκεται στην προεκλογική περίοδο των κενών υποσχέσεων και του άκρατου βερμπαλισμού.

Είναι και αυτός ένας από τους κανόνες της προπαγάνδας: Κάνε ότι δεν συμβαίνει τίποτε, ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει, ότι υπάρχει συνέχεια λόγων, ότι τα επιχειρήματά σου παραμένουν ισχυρά.

Υπό την έννοια αυτή, η κοινή γνώμη λαμβάνει αυτές τις μέρες έντονες δόσεις εικονικής πραγματικότητας, την ώρα που η πραγματικότητα αποτυπώνεται στις δηλώσεις όλων των δανειστών.

Η ... "Ολιγομελής" Κυβέρνηση Τσίπρα...

Η σύνθεση της κυβέρνησης έχει ως εξής:

Πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος
Γιάννης Δραγασάκης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Νίκος Βούτσης

Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ.Κατρούγκαλος

Λάθος κ Σαμαρά. Λάθος που δεν έπρεπε να κάνετε...


Είχα αρχίσει να γράφω το σημερινό σημείωμα με τις πρώτες επισημάνσεις για το γιατί έχασε, η μάλλον γιατί έχασε με τόσο μεγάλο ποσοστό, η ΝΔ τις εκλογές, όταν πληροφορήθηκα ένα γεγονός που θεωρώ ότι είναι «μεγάλο φάουλ» και χρειάζεται σχολιασμό.

 Αναφέρομαι στην απόφαση του απελθόντος πια πρωθυπουργού, του κ Αντώνη Σαμαρά, να μην συναντηθεί με τον αντικαταστάτη του Αλέξη Τσίπρα.

   Ο κ Τσίπρας, είναι ο νικητής των εκλογών και το κόμμα του (με την στήριξη των ΑΝΕΛ) έχει νομίμως και δημοκρατικά το δικαίωμα να αναλάβει την διακυβέρνηση της χωράς. Ο ίδιος δε να γίνει πρωθυπουργός.
 Είτε αρέσει είτε όχι  σε κάποιους αυτό είναι  μια πραγματικότητα και μάλιστα μια πραγματικότητα με δημοκρατικό τρόπο δημιουργημένη.