Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Το «Σύνταγμα» του ΣΥΡΙΖΑ...

Π​​ριν από λίγες εβδομάδες βρήκα μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο iskra.gr (που εκφράζει την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ), την οποία παραθέτω αυτούσια σε μορφή και περιεχόμενο. Εχω μόνο περικόψει 140 λέξεις για να περιοριστώ στον χώρο που διαθέτω. Εν όψει των εκλογών, βρίσκω το κείμενο εξαιρετικά αποκαλυπτικό. Τεκμηριώνει ότι η κινδυνολογία δεν προέρχεται μόνο από τους ξένους και τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. Τα λένε οι ίδιοι. Ειδικότερα η παράγραφος με τα «συνολικότερα ριζοσπαστικά μέτρα» θυμίζει τζιχάντ και επιθέσεις αυτοκτονίας. Αξίζει να το διαβάσετε με προσοχή γιατί αποκαλύπτει πολλά! Το κείμενο υπογράφει ο κ. Χρήστος Κασίμης.

Πορεία κατά της Ισλαμο-τρομοκρατίας με Σαμαρά και άλλους ηγέτες το απόγευμα στο Παρίσι...

Δεκάδες ηγέτες από όλο τον πλανήτη θα βρεθούν εντός της ημέρας στο Παρίσι για την πορεία ενάντια στην τρομοκρατία, σε μια ένδειξη παγκόσμιας ενότητας μετά από τις τρεις «ημέρες τρόμου» στη Γαλλία, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους συνολικά 17 άνθρωποι.

Περίπου 40 ηγέτες αναμένονται στη διαδήλωση,  η οποία αναμένεται να ξεπεράσει σε συμμετοχή εκείνες του Σαββάτου σε όλη τη Γαλλία, στις οποίες συγκεντρώθηκαν συνολικά περίπου 700.000 άνθρωποι.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί και 1.350 στρατιώτες αναπτύσσονται ήδη στη γαλλική πρωτεύουσα για την προστασία των συμμετεχόντων στη διαδήλωση.
Η γαλλική αστυνομία αναζητεί συνεργούς των ισλαμιστών ενόπλων οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας τόνισε ότι η χώρα του και ειδικά η πρωτεύουσα θα παραμείνει σε αντιτρομοκρατικό συναγερμό για τις επόμενες εβδομάδες.