Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Συναινετικές «κουτοπονηριές»...

Προσπαθώντας να αποφύγει να «πιει το πικρό ποτήριον τούτο», δηλαδή το να αναγκαστεί να ζητήσει στήριξη από την αντιπολίτευση ή από κάποια από τα κόμμα τα της, μια και δεν θα έχει την δυνατότητα να «σταθεί» ως κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια κίνηση «συναίνεσης».

 Με την "κουτοπόνηρη» (όπως σωστά την χαρακτήρισε ο κ Α. Γεωργιάδης)  αυτή κίνηση , ο κ Τσιπρας , ελπίζει ότι μπορεί να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση στα σχέδια του και να τους βάλει να συμφωνήσουν στα σκληρά μέτρα που ο ίδιος έχει αποφασίσει να πάρει, ώστε να μην χρεωθεί ο ίδιος όλο το πολιτικό κόστος.

 Πολιτικό κόστος που όχι μόνον θα έρθει παρά πολύ γρήγορα , γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά, αλλά θα είναι και ιδιαίτερα μεγάλο , μια και από την μια τα στελέχη του κόμματος δεν μπορούν να δηχθούν κάτι τέτοιο αλλά και από την άλλη έχει υποσχεθεί ακριβώς τα αντίθετα στους πολίτες.
  Ο κ Τσιπρας , βλέποντας ότι είναι πιθανόν να μην μπορέσει  η να μείνει στην κυβέρνηση με την σημερινή συμμαχία του με τους ΑΝΕΛ, παρά λίγες εβδομάδες ακόμα , προσπαθεί , από την μια μεριά να καθυστερήσει την κατάθεση του ασφαλιστικού , που θα αποτελέσει την θρυαλλίδα για το κόμμα και την κοινοβουλευτική του ομάδα και από την άλλη , να εμπλέξει κόμματα της αντιπολίτευσης στο βαρύ πρόγραμμα που ετοιμάζει να φέρει στην Βουλή.
 Έτσι, προσπαθεί μέσα από τον μανδύα της «εθνικής συνεννόησης» να βάλει μέσα στο παιχνίδι όσα κόμματα θεωρήσουν πως πρέπει να δείξουν στους ψηφοφόρους ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν για το καλό της χωράς «εκβιάζοντας» παράλληλα με την πιθανότητα νέων εκλογών. Εκλογών που θα είναι καταστροφικές για την χώρα.

   Αυτό βεβαίως είναι το βήμα για την αποφυγή μιας οικουμενικής κυβέρνησης, μια και κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τον Σύριζα στην κατάρρευση  αφού για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να δεχθεί ότι αδυνατεί να κυβερνήσει και να ζητήσει την στήριξη των κόμματων τα οποία κατήγγειλε ως «μνημονικά» .
 Ίσως όμως, η κίνηση αυτή, που δεν φαίνεται να πετυχαίνει, αν κρίνει κανείς από τις πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων, μπορεί τελικά να «αποτελεί το πρώτο βήμα για δήθεν οικουμενική κυβέρνηση, νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών,», όπως λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης , που είναι βέβαιο ότι γνωρίζει περισσότερα από άλλους για τις τακτικές του Σύριζα και των συνεργατών του κ Τσίπρα.

  Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να προσέξουν παρά πολύ το πώς θα κινηθούν σε αυτή την «πονηρή» κίνηση του πρωθυπουργού, που νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες και γενικότερα τα θετικά να είναι δικά του και όταν χρειαστεί να πάρει μέτρα με κόστος (τα οποία ο ίδιος συμφώνησε) θα μοιράζεται το κόστος με τους άλλους, με αυτούς δηλαδή που κατήγγειλε και καταγγέλλει….

  Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να επισημάνουν στον κ Τσίπρα ότι τις αποφάσεις για το ασφαλιστικό και την φορολογία θα πρέπει να τις πάρει ο ίδιος και ο σύμμαχος του κ Καμμένος , που έχουν και πλειοψηφία στην Βουλή και αν δεν μπορεί να το πει ευθέως ζητώντας συζήτηση για συγκρότηση νέας κυβέρνησης με οικουμενικό χαρακτήρα.
 Μόνον υπό αυτή την προϋπόθεση θα έπρεπε να δεχθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν τέτοια θέματα.
 Αλλιώς , το μόνο που θα κάνουν θα είναι να δώσουν μια «ανάσα» στον πρωθυπουργό και να βάλουν και τον εαυτό τους πάλι στο φαύλο κύκλο της κατάστασης.

Του Π. Τρουπιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.