Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τι απέδειξε η δραση της υπ. Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ( τι είδους υπουργούς χρειάζεται η χώρα)...

Επί επτά σχεδόν μήνες, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για να προετοιμαστεί και να αντιμετωπίσει το κόμμα των προσφύγων αλλά και των μεταναστών που τα τελευταία χρόνια ,κινούνται μέσω της χώρας μας  προς την Ευρώπη.
 Όχι δεν έκανε τίποτε για να αντιμετωπίσει το όλο ζήτημα αλλά έκανε και το αντίθετο. Κι αυτό παρότι έβαλε ειδικό υπουργό για την μετανάστευση.
 Μόνον που η υπουργός αυτή, το μόνο που έκανε ήταν τις ιδεοληψίες της πράξη και εφάρμοσε τις προσωπικές της απόψεις σε σχέση με τους μετανάστες ανά τον κόσμο, απόψεις όμως που ούτε αποτελούν θέση της πλειοψηφία των πολιτών ούτε βέβαια εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική.

 Με πράξεις της μάλιστα η κ υπουργός μετανάστευσης , αλλά και η κυβέρνηση συνολικά για να μην τα ρίχνουμε όλα στην κ Χριστοδουλοπούλου, έδωσε ουσιαστικά το «πράσινο φως» σε όλους αυτούς που θέλουν να περάσουν το Αιγαίο , να ξεκινήσουν. Και βέβαια το πράσινο φως αυτό το αξιοποίησαν κατάλληλα τα κυκλώματα δουλεμπόρων , βγάζοντας εκατομμύρια ευρώ και οδηγώντας πολλούς ανθρώπους στον υγρό τάφο.
   Κι όμως , οι πολιτικοί αυτοί που εφάρμοσαν αυτή την λανθασμένη, καταστροφική πολιτική , όχι μόνον δεν ζητούν συγγνώμη , αλλά επιμένουν πως έχουν δίκιο.
 Ο πρώην πρωθυπουργός (και για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών) βάζει την αποτυχούσα υπουργό του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας(και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση) λες και την επιβραβεύει για κάτι που έκανε.
 Ενώ ο πρώην υπουργός Δ Διοίκησης, δηλώνει σε συνέντευξη του ότι δεν θα πρέπει να εξαιρέσουμε από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Τσίπρα «.. τον αναπροσανατολισμό που υπήρξε στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών.»……
  Δυστυχώς όμως  για την κυβέρνηση Τσιπρα και τους αρμοδίους τότε για το μεταναστευτικό υπουργούς, μας προέκυψε υπηρεσιακή κυβέρνηση , η οποία μέσα σε 7-10 μέρες, έκανε όσα δεν έκανε (γιατί και δεν μπορούσε λογω ανικανότητας αλλά και δεν ήθελε λογω ιδεοληψιών), η κυβέρνηση Τσιπρα σε 7 μήνες.
  Οι αρμόδιοι υπουργοί Χριστοδουλάκης, Μουζαλας και Ζώης, οργάνωσαν ένα σύστημα για την διαχείριση του προβλήματος , που βοήθησε σημαντικά και στην μείωση της έντασης στα νησιά και στην καλύτερη  αντιμετώπιση των προσφύγων και γενικά έδειξε πως αν υπάρχει συντονισμός, κοινός νους και  ικανότητα τότε πολλά μπορούν να ρυθμιστούν.

  Και όντως με κινήσεις άμεσες, φάνηκε να αλλάζει το κλιμα , τουλάχιστον ως προς την διαχείριση του προβλήματος. Για παράδειγμα άμεσα έγιναν τα τεχνικά βήματα που απαιτούνταν για να πάρουμε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρήματα που υπήρχαν αλλά δεν είχαμε φτιάξει τον μηχανισμό να τα πάρουμε , όπως ο Επίτροπος κ Αβραμόπουλος αποκάλυψε.
  Ο υπουργός κ Μουζαλας, πήγε στα νησιά και έδωσε άμεσες λύσεις σε όσα προβλήματα μπορούσαν να λυθούν μια και έδειξε ότι είναι άνθρωπος του αποτελέσματος και όχι της θεωρίας.
 Το ίδιο έκανε και ο κ Χριστοδουλάκης , ο οποίος γνωρίζοντας τον κρατικό μηχανισμό κινήθηκε άμεσα και οργάνωσε το σύστημα.
 Αντίστοιχες κινήσεις σε σχέση με το λιμενικό αλλά και τα πλοία έκανε και ο αν υπουργός ο κ Ζώης που και αυτός επισκέφτηκε τα νησιά και ιδιαίτερα τις οικογένειες που έχασαν παΐδια τους στο Αιγαίο.
 Το κράτος έδειξε ότι υπάρχει και μπορεί να είναι αποτελεσματικό, όπως λέει δήμαρχος νησιού του Αιγαίου. Ενώ άλλος δήμαρχος σε δηλώσεις του αποκαλύπτει πως του τηλεφωνεί κάθε μέρα σχεδόν η υπηρεσιακή πρωθυπουργός η κ Θάνου, για να δει πως πάνε τα πράγματα και αν προσχωρούν τα μετρά που αποφασιστήκαν.
   Η υπηρεσιακή κυβέρνηση , σε αυτόν τον τομέα έδειξε και την ανικανότητα της προηγούμενης αλλά και το ότι αν υπάρχει κοινός νους και διάθεση για αποτέλεσμα , μπορούν να γίνουν πολλά.
 Και παράλληλα ορισμένοι άνθρωποι, όπως για παράδειγμα οι κ Χριστοδουλάκης, Μουζαλας και Ζώης, έβαλαν υποψηφιότητα για υπουργοί σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Γιατί σήμερα η χώρα χρειάζεται υπουργούς (και αλλά στελέχη στην δημόσια διοίκηση) που να φέρνουν αποτελέσματα.

Του Π. Τρουπιώτη από το Χρηματιστήριο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.