Η προχθεσινή απόφαση του Eurogroup περί της προόδου των συνομιλιών αλλά και της ανάγκης κλεισίματος συμφωνίας προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση, επιβεβαιώνει την εκτίμηση περί της απόφασης να κρατηθεί η Ελλάδα εντός ευρώ με την κυβέρνηση και την οικονομία στην εντατική...
Σε ανάλογο βεληνεκές αναμένεται να συνεχίσει να κινείται και η ΕΚΤ η οποία διατηρεί τις τράπεζες ανοιχτές αλλά τροφοδοτεί τη ρευστότητα με το σταγονόμετρο.
Με απλά λόγια δεν διαφαίνεται πως η συμφωνία που θα δώσει, έστω και προσωρινή, ανάσα στο ελληνικό κράτος, θα φτάσει πριν προκύψει σοβαρή εμπλοκή στην ικανότητα πληρωμής μισθών και συντάξεων.
Από την άλλη πλευρά η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να συνεχίζει να κινείται χωρίς στρατηγική, με αντιφατικούς και ασαφείς ελιγμούς που απευθύνονται κυρίως στο εσωκομματικό και εντός της χώρας κοινό.
Η ποιότητα του σχεδίου
Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι επιδερμικό, δημαγωγικό, αντιφατικό και παράλογο. Αρκείται στην επικοινωνιακή διαχείριση του ετερόκλητου κοινού που την ανέδειξε στην εξουσία.
Το σχέδιο αυτό αποτυπώνεται σε τρεις εξελίξεις των τελευταίων ημερών: Την υποδοχή του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους, το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.
Τα λείψανα της οικονομίας...
Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία διαλύονται κυριολεκτικά με τη χρηματοδότηση στο πρώτο εκτός μνημονίου τρίμηνο να βρίσκεται στο ένα πέμπτο της περυσινής αντίστοιχης μνημονιακής περιόδου, ο Υπουργός Υγείας ετοιμάζεται να παραστεί στη μεταφορά του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, προκειμένου να συμβάλει με τη θεία χάρη του (το λείψανο) στην ίαση των ανθρώπων που υποφέρουν.
Αποτελεί τιμή για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη η δημόσια στηλίτευση του εμπορίου ελπίδας και λειψάνων στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση.
Η ιστορία του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας μοιάζει πολύ με το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο η κυβέρνηση πορεύεται έχοντας βαφτίσει μεταρρύθμιση κάθε είδους αντιμεταρρυθμιστικής προκαταλήψης, στην παιδεία, τη δικαιοσύνη, την υγεία, το δημόσιο, την οικονομία κλπ.
Η διαφορά της αποτελεσματικότητας της περιφοράς του λειψάνου στα νοσοκομεία σε σχέση π.χ. με τις αντισυμβατικές προσεγγίσεις για την οικονομία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Βαρουφάκη, έγκειται στο πώς οι ασθενείς δεν σταματούν τις θεραπείες που τους έχουν συστήσει οι γιατροί.
Κατ’ αυτήν την έννοια οι ασθενείς έχουν περισσότερες ελπίδες από την ελληνική οικονομία.
Καθώς λοιπόν στην εποχή μας δεν γίνονται θαύματα, η κυβέρνηση κάθε μέρα που περνά θα έρχεται όλο και πιο κοντά στις συνέπειες της πρόωρης εγκατάλειψης της ελληνικής οικονομίας στην τύχη της.
Για να επαναπροσληφθούν οι μόνιμες καθαρίστριες μετά τηλεοπτικών καμερών και οργάνων θα απολυθούν οι μη μόνιμες των συνεργείων που καθάριζαν τους τελευταίους μήνες, με τις οποίες όπως και το υπόλοιπο 1,5 εκατ. ανέργων δεν ασχολείται κανένας.
Για να επαναπροσληφθεί το σύνολο των κυρίως με πελατειακά κριτήρια προσληφθέντων στην ΕΡΤ, θα επιβαρυνθούν μεταξύ άλλων και τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ, στην οποία οι ανεξόφλητες οφειλές έφταναν πριν μερικούς μήνες το 1,3 δισ. ευρώ.
Τόσο οι καθαρίστριες όσο και η δημόσια τηλεόραση είναι απαραίτητες. Το ζητούμενο είναι ο εξορθολογισμός της παρουσίας και εργασίας τους με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον (το συμφέρον της πλειοψηφίας) και όχι μεμονωμένων ομάδων πελατών εν είδει αποπληρωμής γραμματίων πολιτικής υποστήριξης. Το τελευταίο είναι που πράττει η κυβέρνηση επιδεικτικά.
Όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα πολιτεύθηκαν με βάση τα πελατειακά κριτήρια και τα δικά τους παιδιά. Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Τσίπρα δείχνουν πως υπερτερεί των περισσότερων που προηγήθηκαν.
Η περιφορά του λειψάνου της Αγίας επιδείχτηκε από μερίδα της κυβέρνησης δημόσια σαν το υπερφάρμακο που μπορεί να επουλώσει τις συνέπειες των λαθών της στην υγεία. Με τον ίδιο «θαυματουργό» τρόπο ελπίζουν πως το «υπερόπλο» του δημοψηφίσματος θα τη βγάλει από το αδιέξοδο ή μια όπως-όπως συμφωνία θα αναστήσει την οικονομία...
Το πρόβλημα της οικονομίας είναι η ίδια η κυβέρνηση...
Του Κ. Στούπα από το capital.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:
Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.
Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...
Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.