Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Φάγαμε 4 μήνες "διαπραγματεύσεων" ΑΔΙΚΑ...

Ο πρόεδρος Hollande μες την τρελή χαρά...
Τσίπρας - Merkel - Hollande συμφώνησαν να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα...

Σε εποικοδομητικό κλίμα έγινε η συζήτηση των Αλέξη Τσίπρα, Angela Merkel και Francois Hollande στη Ρίγα, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου.
Κατά τη διάρκεια της διάρκειας 2,5 ωρών συνάντησης των τριών ηγετών, συνομολογήθηκε η ύπαρξη σημαντικής προόδου στη διαπραγμάτευση, η ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία αλλά παραμένει αγκάθι η επιμονή της γερμανίδας καγκελαρίου και του γάλλου προέδρου να συναινέσει και το ΔΝΤ, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Αμφότεροι πάντως οι ηγέτες Γερμανίας - Γαλλίας, εξέφρασαν τη βούλησή τους να εμπλακούν και προσωπικά στη διαπραγμάτευση ώστε να επιτευχθεί σύντομα η συμφωνία.
Παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε εκτενής συζήτηση τόσο των όρων της συμφωνίας όσο και της επόμενης ημέρας. Αμφότεροι οι ξένοι ηγέτες εμφανίστηκαν θετικοί στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τον σχεδιασμό επενδυτικού σχεδίου που θα αφορά στην επόμενη ημέρα, με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που θα κλείσει το τρέχον πρόγραμμα.
Ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρωθυπουργός έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπερ οι κκ. Merkel και ο Hollande συμμερίστηκαν.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
"Φιλικές συνομιλίες" 
Για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην "επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος", έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert, μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Καγκελαρίου Angela Merkelκαι του Γάλλου Προέδρου Francois Hollande στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.
Ο Seibert, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, επισήμανε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία.
Συνεχίζει με J. C Juncker
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, σήμερα στις 14.30, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει στο περιθώριο της Συνόδου, κατ ιδίαν συνάντηση με τον  πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker.
Το θετικό σήμα και το θρίλερ με το ΦΠΑ
Προσδοκίες για λύση στο γόρδιο δεσμό της διαπραγμάτευσης μέσω Ρίγας, η κυβέρνηση δεν εξέτρεφε, διαμηνύοντας δια πηγών της, πριν από την τριμερή συνάντηση, πως αυτό που αναμένει είναι ένα "θετικό πολιτικό σήμα" καθώς και τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος για την επίτευξη της συμφωνίας. Ιδιες πηγές άλλωστε διαμήνυαν ότι οι συνθήκες της διαπραγμάτευσης έχουν ωριμάσει και είναι εφικτή πλέον μια συμφωνία στα τέλη του τρέχοντος μηνός.
Δια Brussels group ωστόσο η Κυβέρνηση βρέθηκε με ψυχρολουσία στη Ρίγα, καθώς πληροφορήθηκε νέα εμπλοκή και παράταση στο "θρίλερ" του ΦΠΑ.
Και τούτο, διότι χθες, οι δανειστές ζήτησαν οι συντελεστές του ΦΠΑ να είναι δύο: Ο υψηλός στο 23 και ο χαμηλός στο 11. Αντίθετα, η πρόταση της ελληνικής πλευράς το πρωί στις Βρυξέλλες είναι για υψηλό συντελεστή στο 22, για ενδιάμεσο στο 14 και χαμηλό στο 7, διαμηνύοντας ότι : "Δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε. Αυτό δεν θα το πάρουν".
Νίκη Ζορμπά από το Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.