Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Όταν λέμε ότι η Γερμανία αποφάσισε να μήν αφήσει περιθώρια φοροδιαφυγής στην Ε.Ε εννοούμε κάτι τέτοιο !!!

Πιέσεις στις Βρυξέλλες ασκεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προκειμένου να υποχρεωθούν οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δημοσιοποιήσουν τους όρους των φορολογικών συμφωνιών τους με ορισμένες επιχειρήσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπός του, επικαλούμενος ένα μήνυμα που έστειλε την Τρίτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Επίτροπο Οικονομικών και Φορολογικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Στην επιστολή αυτή ο Σόιμπλε γράφει ότι ο ίδιος «τάσσεται υπέρ μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη αυτών των φορολογικών διευκολύνσεων.
Αυτή η φορολογική πρακτική (η λεγόμενη tax ruling), που έχει βρεθεί στο επίκεντρο μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι την εφάρμοζε το Λουξεμβούργο, επιτρέπει σε μια επιχείρηση να ζητήσει εκ των προτέρων διευκρινίσεις για το πώς θα την αντιμετωπίσουν οι φορολογικές αρχές μιας χώρας και να λάβει ορισμένες νομικές εγγυήσεις.

Οδυσσέας (@Odysseas_) Κωνσταντινόπουλος: «Υπάρχουν κύκλοι που θέλουν να μην υπάρχει η παράταξη»...

«Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλούς κύκλους στο να μην υπάρχει αυτή η παράταξη την ημέρα που θα δικαιωθεί» δήλωσε μιλώντας στο Evening Report και στον Γιώργο Κουβαρά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε σε «κύκλους που δεν θέλουν να υπάρχει αυτή η παράταξη», που «προσπαθούν να ξεχάσουν την περίοδο 2009 – 2012, να μην θυμάται κανείς την περίοδο εκείνη, τους προπηλακισμούς, τη στάση κανενός».

Τα Τείχη...

Παρακολουθώντας και φέτος τους εορτασμούς για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, αυτού που υπήρξε το πιο φριχτό σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, συνειδητοποιεί πως ακόμη και σε καιρούς ευδαιμονίας και ανάπτυξης τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως το «Τείχος του Αίσχους», αυτό το «αγκάθι στην καρδιά της Ευρώπης», που υψώθηκε τη νύχτα της 13ης Αυγούστου του 1961, βρισκόταν ακόμη στη θέση του μόλις πριν από 25 χρόνια και ενώ η ενωμένη Ευρώπη είχε ήδη γίνει πραγματικότητα.

Υπήρχε η ενωμένη Ευρώπη και την ίδια ώρα μια πόλη της, το Βερολίνο, παρέμενε, με «αρχιτέκτονα» τον Έριχ Χόνεκερ, κομμένη στα δύο, χωρισμένη με ηλεκτροφόρα καλώδια, σκοπιές, σκυλιά και την τρομερή ανατολικογερμανική μυστική υπηρεσία, τη «Στάζι» πανταχού παρούσα.

Κίνδυνος μεγάλης τρύπας στα φορολογικά έσοδα...

Μεγάλη τρύπα στα φορολογικά έσοδα απειλεί να ανοίξει η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες και τα τελωνεία. Ορισμένες παράμετροι της ρύθμισης ανοίγουν μεγάλα παράθυρα για μεταφορά στο μέλλον σημαντικών φορολογικών εσόδων τα οποία όμως έχουν προϋπολογιστεί για φέτος και το 2015.

Ο κίνδυνος, όπως εκτιμούν έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι έως το  Μάρτιο να έχει καταγραφεί μια σημαντική υστέρηση στα φορολογικά έσοδα που θα καταστήσει ουσιαστικά ανέφικτη την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων για το νέο έτος, χωρίς τη λήψη διορθωτικών μέτρων ή τη χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων.

Οι παράμετροι της νέας ρύθμισης οι οποίες δημιουργούν το μεγάλο κίνδυνο πολλοί φορολογούμενοι να μεταφέρουν στο μέλλον φορολογικές υποχρεώσεις τις οποίες είχαν προγραμματίσει να εκπληρώσουν είναι οι εξής:

ΑΝΕΛ: Τροπολογίες στη Βουλή για μικροομολογιούχους - «κόκκινα» δάνεια !!!

Ο Πρόεδρας πσεκάζει τον Τέρενς για να καθαρίσει την όραση του... 
Δύο τροπολογίες για τα «κόκκινα» δάνεια και την αποζημίωση των μικροομολογιούχων που επλήγησαν από το PSI, κατέθεσαν την Τρίτηοι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Κάτι περίπου σαν φτύσιμο στα μούτρα σε όσους (ΗΛΙΘΙΟΥΣ) πληρώνουν ακόμα τις υποχρεώσεις τους και είναι συνεπείς...

Με το "πανέξυπνο" αυτό σκεπτικό τους οι Έλληνες θα φορτωθούν το κόστος της αποκατάστασης των  αδικιών και οι ΑΝΕΛ θα "κονομίσουν" ψηφοφόρους...