Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Αμάν ζημιά στο αντιμνημονιακό τραστ που κάνει ο Ντέισελμπλουμ !

«Η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα που λήγει στο τέλος του έτους και δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα σαν και το υφιστάμενο» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ σε δηλώσεις του στο ολλανδικό κανάλι RTLZ.

Όπως είπε αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το σημερινό πρόγραμμα με τα συγκεκριμένα δάνεια και τους όρους θα τελειώσει στο τέλος του έτους. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το τι θα συμβεί με την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου.

10+1 σκέψεις για μια «μικρή εμπρηστική παρέμβαση»...

1. Το μίσος είναι πάντα τυφλό και εξυπηρετεί μόνο την εκτόνωση αυτού που το φέρει. Η ατελής φύση των ανθρώπων συσκοτίζει την ικανότητά τους να σκέφτονται με βάση τον ορθό λόγο.
2. Η πραγματικότητα είναι σύνθετη και μας ξεπερνά, η ερμηνεία μας για αυτήν δεν μπορεί παρά να είναι μερική και αποσπασματική. Η διάκριση ανάμεσα στο καλό και το κακό δεν μπορεί να τίθεται απόλυτα. Μόνο η θεολογία εμφανίζεται ως φορέας αλήθειας, και τα κλειστά συστήματα ιδεών.
3. Οι ιδέες που εμφορούνται από φανατισμό, εκδικητικότητα και μίσος εμποδίζουν την εύρρυθμη λειτουργία της κοινότητας, πλήττουν τη συνοχή της και την απειλούν.

Δεν αρκεί η κριτική, χρειάζεται και δουλειά…

Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από την κριτική.

Μπορεί κανείς – σε όλους μας αρέσει – να κάθεται στην πολυθρόνα του, να παρακολουθεί, να εντοπίζει προβλήματα και αδυναμίες, μικρά ή και μεγάλα λάθη, να ανακαλύπτει φανταστικούς εχθρούς και να ξεσπαθώνει.

Ακόμη κι’ όταν αυτό δεν συμβαίνει, ακόμη δηλαδή κι’ όταν λείπει η κριτική, ακόμη κι’ όταν υπάρχει επιβράβευση, δύσκολα κατανοούν πολλοί πόσος κόσμος, συλλογική δουλειά, ξενύχτια, συνεννοήσεις, τηλεφωνήματα, λεπτοί χειρισμοί, ακροβασίες απαιτούνται για να έλθει σε πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα.

Τα παραδείγματα των τελευταίων ημερών, πολλά.

Ήταν, για παράδειγμα, πολύ δύσκολο μέσα στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην κυπριακή ΑΟΖ να ληφθούν αποφάσεις και να καταλήξουν Ελλάδα και Κύπρος στην κοινή γραμμή που πρόκειται να ακολουθηθεί όσον αφορά στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, των διαφόρων προτάσεων που πέφτουν στο τραπέζι, των διαφορετικών επιλογών.

Με τι τσάντα πήγε η Γιάννα Αγγελοπούλου στον Τσίπρα;

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό είναι το θέμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα κλικς.

Αυτό που λέμε στο ιντερνετ "πιασάρικο".

Αυτό για το οποίο παλεύουν χιλιάδες δημοσιογράφοι, αλλά και...

Πώς οδηγείται σε ναυάγιο η επένδυση 230 εκατ. ευρώ της Cosco στον Πειραιά...

Στην βάσανο της ελληνικής πραγματικότητας υποβάλλεται η παροιμιώδης κινεζική υπομονή καθώς η εδώ και δυο χρόνια συζητούμενη επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ στο δυτικό τμήμα του λιμανιού του Πειραιά «σκοντάφτει» στην προφανή αμηχανία της ελληνικής πλευράς να διαχειριστεί μία από τις δυο παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του κειμένου της σύμβασης. Έτσι η έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΠ που έχει συγκληθεί για σήμερα Τρίτη αναμένεται είτε να αναβληθεί είτε να μην συζητήσει το θέμα του λεγόμενου «φιλικού διακανονισμού» -της νέας δηλαδή σύμβασης που «κλειδώνει» την επένδυση- για το οποίο και συγκλήθηκε! Πιθανές ημερομηνίες για νέα γενική συνέλευση είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η 25η Νοεμβρίου και η 2α ή 5η Δεκεμβρίου. Ακόμα και έτσι όμως παραμένει αμφίβολο κατά πόσον μπορεί να υπάρξει πρόοδος.

Αυτοπαγίδευση ολέθρια για την οικονομία...

Πρώτη φορά αριστερά ... 
Καθώς η οικονομική κατάρρευση του 2009 μας οδήγησε στον δανεισμό με σκληρούς όρους ώστε να αποφύγουμε την πτώχευση, εμείς τη μεταμφιέσαμε σε κρίση Μνημονίου ώστε να μπορούμε να χτυπάμε το σαμάρι και όχι το γαϊδούρι (τον εαυτό μας). Ετσι αποδώσαμε τις συνέπειες της άφρονης υπερχρέωσής μας στις συνταγές των θεράποντων ιατρών μας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) και στην ακατάλληλη  δοσολογία. Οσα δεινά ακολούθησαν αποδόθηκαν στην ένταξή μας στη θεραπευτική αγωγή στην οποία κατέφυγε ο ανεπαρκέστατος Γιώργος Παπανδρέου αναγγέλλοντάς την υπερηφάνως από το Καστελόριζο και συνοψίστηκαν αφρόνως στη λέξη μνημόνια. Ετσι οι αντιμνημονιακοί, που αρχικά περιελάμβαναν και τον κ. Σαμαρά, απέδιδαν σ' αυτά όλα τα δεινά μας.