Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι συνδικαλιστές, ο συνδικαλισμός και οι αλλαγές (1)...

Στη Φωτό συνδικαλιστές-σύνεδροι στην αδερφή χώρα Β. Κορέα...
Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω σε αυτές εδώ τις στήλες και μάλιστα έχω δει και την αντίδραση (μέσω e mail) αρκετών αναγνωστών για το συγκεκριμένο θέμα.

Όμως , δυστυχώς, κανένας από όλους όσους αντέδρασαν δεν κατάφερε με σοβαρά και πειστικά επιχειρήματα , με παραδείγματα να με πείσει για το αντίθετο.

    Συνεχίζω να πιστεύω ότι οι συνδικαλιστές στην χώρα μας ( η πλειοψηφία τους για να είμαι σαφής και να μην αδικώ και τους αγνούς συνδικαλιστές)έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα.

 Πριν εξηγήσω τι εννοώ , να διευκρινίσω ότι η κριτική δεν αφορά τν συνδικαλισμό ως μια κοινωνική δράση , που είναι απαραίτητη και αναγκαία. Αφορά  συγκεκριμένη κατηγορία συνδικαλιστών ( που δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας ήταν η μεγάλη πλειοψηφία) η οποία χρησιμοποίησε (και συνεχίζει να το κάνει) την θέση και τον ρόλο του συνδικαλιστή για κάθε είδους αθέμιτες» επιδιώξεις.

Τελικά οι Ευρωπαίοι είναι «κακοί» ή «καλοί»;

Επειδή με πολύ μεγάλη ευκολία κάποιοι… κηρύσσουν την επανάσταση κατά της ΕΕ, υποστηρίζοντας πως δεν χρειαζόμαστε τους «κακούς» Ευρωπαίους και πως μπορούμε μια χαρά να τα καταφέρουμε μόνοι μας, σημειώνω μερικά μόνο από τα οφέλη του τελευταίου (μόνο) δεκαημέρου.

Όπως έγινε γνωστό, σε 4.483.600 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του φετινού προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία για το σχολικό έτος 2014/2015.

Φέτος, το πρόγραμμα αφορά στους μαθητές των Δημοσίων και των Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Γιατί δεν φεύγουμε από το μνημόνιο...

Όταν οι Βρυξέλλες «τραβάνε το μανίκι» στους, εκτός μνημονίων, Γάλλους και Ιταλούς που τους υποχρεώνουν να καταθέσουν προϋπολογισμούς να μην ξεφεύγουν από τους δημοσιονομικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δε Ιρλανδία βγαίνει στις αγορές, για να εξοφλήσει το ΔΝΤ, ένα ολόκληρο χρόνο μετά το τέλος του μνημονίου της, τα ελληνικά «σκισίματα» μνημονίων τον Δεκέμβριο δεν είναι για πανηγύρια αλλά για τα πανηγύρια… 

Ας το χωνέψουμε από σήμερα. Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας μέχρι την σύνοδο του Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου.

Εάν και αυτή την φορά αρχίσουμε να βαράμε καμπάνες κουρελιάζοντας πάλι τα μνημόνια ο νέος χρόνος θα μας βρει πάλι μέσα στην πολιτική κωλοτούμπα...

Ρυθμίσεις ευκαιρίας...

Δύσκολα θα πείσω κάποιους από τους γνωστούς και φίλους, τους οποίους παρότρυνα, όλ’ αυτά τα χρόνια, να κάνουν κουράγιο, ότι δεν θα είχαν πράξει ορθότερα αφήνοντας τα πάντα απλήρωτα. Οι πλέον έμπειροι έχουν δίκαιο όταν ευγενικά γελούν με εμάς τους συνεπείς φορολογουμένους, δανειολήπτες και, γενικότερα, νοικοκυραίους. Ειδικότερα όταν βλέπεις τους πολιτικούς, όχι μόνον της αντιπολιτεύσεως, να ενώνουν τις φωνές τους με όσους, ο καθείς για τον δικό του λόγο, φώναζαν «Δεν πληρώνω». Στη δημοκρατία δεν πρέπει να ξεχνάς για τι είναι ικανοί οι πολιτικοί την ώρα της κάλπης.

Αλλά και οι «ξένοι», που έλεγαν πως μυρίστηκαν την πονηριά των υπουργείων και ζήτησαν από την πρώτη στιγμή να ρυθμιστούν οριστικά τα παλαιά χρέη, πιάστηκαν ακόμη χειρότερα κορόιδα από όλους εμάς τους «συνεπείς». Αφησαν όμως να μπουν ολοένα και περισσότεροι φόροι, κάνοντας τον συνεπή φορολογούμενο να μοιάζει με το εκάστοτε «κοροϊδάκι της δεσποινίδος τρόικας».

Αρνί που περιμένει ανυπόμονα το Πάσχα έχετε ξαναδεί ;

Να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να διευκολύνει τις εξελίξεις ώστε να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε πρόωρες εκλογές, πρότεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη.
«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να διευκολύνει με την παραίτηση του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί να μένει, δηλαδή, μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο και να τραβιέται η χώρα σε μια προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών;» διερωτήθηκε.
Ο κ. Καμμένος στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε πως η κυβέρνηση είναι αυτή που παίζει με τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας.
Τόνισε πως το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα οι εκλογές να προκηρυχθούν εντός 18 ημερών από την προκήρυξη τους, για έκτακτους λόγους και υπογράμμισε: