Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Απλή εξήγηση για την κρίση...

Μου εστάλη μέσω Διαδικτύου, διακινούμενο από την ιστοσελίδα www.legilogia.gr, ως μια επίκαιρη εκλαϊκευτική εξήγηση για την οικονομική κρίση, που μπορούμε έτσι όλοι ευκολότερα να καταλάβουμε αλλά και για να κατανοήσουμε πόσο δύσκολα θα βγούμε:

«Η Χάιντι είναι ιδιοκτήτρια ενός μπαρ στο Βερολίνο. Προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της αποφασίζει να επιτρέψει στους πιστούς της πελάτες - οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνεργοι αλκοολικοί - να πίνουν όσο θέλουν τώρα και να πληρώνουν όποτε έχουν. Η ίδια καταγράφει λεπτομερώς όλα τα ποτά που καταναλώνονται σε λογιστικά βιβλία και έτσι ουσιαστικά χορηγεί δάνεια στους πελάτες της. Μαθαίνεται πολύ γρήγορα αυτό το "σύστημα της Χάιντι" και πολύς κόσμος αρχίζει να πλημμυρίζει το ωραίο της μπαράκι.

Εσείς πως θα αντιδρούσατε αν σας χτυπούσε κάποιος συνδικαλιστής την ώρα που προσπαθούσατε να μπείτε σε ένα κατάστημα;

Είδα οn camera συνδικαλιστή στη Θεσσαλονίκη να επιτίθεται σε καταναλωτή, επειδή «τόλμησε» να πάει να ψωνίσει, σήμερα Κυριακή!

Ήταν ένας από εκείνους που διαφωνούν με το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων -και θεώρησε ότι μπορεί να επιβάλει την άποψή του «επαναστατικώ δικαίω».

Ελπίζω ότι ήταν απλώς ένας από τους τελευταίους σπασμούς της Ελλάδας που πεθαίνει.

Σάλος με τα δελτία του Τζόκερ, στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια!!!

Ούτε τον Ανώτατο Άρχοντα της χώρας δεν άφησε αδιάφορο όπως φαίνεται ο «πυρετός του Τζόκερ» που έχει καταλάβει την τελευταία εβδομάδα ολόκληρη τη χώρα, ύστερα από τα διαδοχικά Τζακ Ποτ.

Ο Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κληθεί επίσημα στην κλήρωση της Πέμπτης, όπου ως πρώτος πολίτης της χώρας θα τιμήσει με την παρουσία του το γεγονός και θα κληθεί να πατήσει το κουμπί της κληρωτίδας.

Αναλαμβάνει την εποπτεία 120 τραπεζών η ΕΚΤ...

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των τεστ αντοχής, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναλαμβάνει σήμερα το δύσκολο έργο της εποπτείας των συστημικά σημαντικών τραπεζών της Ευρώπης, με φόντο τις γερμανογαλλικές συγκρούσεις συμφερόντων.
Όπως γράφει η Deutsche Welle, το καλοκαίρι του 2012 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αναζωογονητικό για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας διατάραξε την γαλλογερμανική σύμπνοια στο μέτωπο της «ευρωκρίσης». Ο Γάλλος πρόεδρος θεώρησε τα μισητά από τη γερμανική κυβέρνηση ευρωομόλογα συνταγή εξόδου από την κρίση, βρίσκοντας συμμάχους στη Ρώμη και τη Μαδρίτη. Η Ισπανία ήταν η πρώτη μεγάλη οικονομία της Ευρωζώνης που απειλούνταν με χρεοκοπία. Η χαλαρή τραπεζική εποπτεία συγκάλυπτε για μεγάλο διάστημα τα προβλήματα των τραπεζών της χώρας.

Το δικαίωμα στην οχλαγωγία...

Πού το βρήκε γραμμένο ο κ. Δημήτρης Στρατούλης ότι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο –εκεί όπου μικρές ομάδες της παλαβής Αριστεράς δίνουν την ύστατη μάχη για να διατηρήσουν την άνομη εξουσία τους– «είναι στα εκατό καλύτερα του κόσμου» (Mega, 31.10.2014); Και από πού προκύπτει η απόφανση του κ. Γιώργου Σταθάκη ότι «το σύνολο των ελληνικών πανεπιστημίων είναι από καλά έως άριστα» (ΣΚΑΪ, 31.10.2014);

Η αλήθεια είναι ότι τα ελληνικά ΑΕΙ θα μπορούσαν να είναι από καλά έως άριστα. Εχουν το ανθρώπινο δυναμικό για να ανέλθουν ακόμη και στα εκατό καλύτερα του κόσμου. Αρκεί να τα αφήσουν να λειτουργήσουν ως ΑΕΙ οι ομαδούλες της οπισθοδρομικής Αριστεράς, δηλαδή διάφοροι που θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους να μπουκάρουν στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου και να οχλαγωγούν, ή να μπαίνουν ανέλεγκτοι στα γραφεία διοίκησης των ΑΕΙ προκειμένου να υβρίσουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρύτανη και να σηκώσουν πανό με δανεικά από άλλες εποχές συνθήματα.

Φανταστείτε 10.000 ή 20.000 νέες επενδύσεις!

Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους εξεύρεσης κεφαλαίων για να χρηματοδοτήσει νέες επιχειρηματικές προσπάθειες. Είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία και να αρχίσει να δουλεύει και πάλι η μηχανή της Οικονομίας. Επίσης, είναι ο μόνος τρόπος για να φέρουμε πίσω τα εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά που εγκατέλειψαν την χώρα για να βρουν μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό!

Μία χώρα που δεν επενδύει στους νέους ανθρώπους είναι καταδικασμένη να χαθεί. Εμείς όχι μόνο δεν επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια στα νέα παιδιά, αλλά τους διώξαμε από την χώρα. Τι να έκαναν σε μία Ελλάδα που οι μόνες επενδύσεις ήταν σε σουβλατζίδικα και καφενεία;

Οι συνταγές του παρελθόντος δεν μπορούν να βρουν εφαρμογή στις νέες συνθήκες της παγκοσμιοποίησης. Ας πούμε ότι η κυβέρνηση έβρισκε έναν τρόπο και διοχέτευε ρευστότητα στην αγορά για να αυξηθεί η κατανάλωση. Δεν καταλαβαίνουμε πως  αυτό θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία.

Συμφωνούν στην συνεννόηση, μόνον που εννοούν αντίθετα πράγματα!!!

Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικοί μας έχουν συνηθίσει να λένε κάθε είδους υπερβολές , να υπόσχονται παρά πολλά  και τελικά να κάνουν ελάχιστα .
Γι αυτό και κανεις δεν ξαφνιάζεται από τις καθημερινές σχεδόν δηλώσεις υπουργών, βουλευτών , στελεχών κόμματων και άλλων . Δηλώσεις που αρκετές φορές ξαφνιάζουν, πολλές φόρες βρίσκονται πραγματικά έξω από την πραγματικότητα και ενίοτε κυριολεκτικά «κάνουν το άσπρο μαύρο».
  Και δυστυχώς για τους πολιτικούς, αλλά και για   την χώρα όμως, τα όσα λένε ο μέσος πολίτης όχι μόνον δεν τα πιστεύει, αλλά ούτε καν τα ακούει πια . Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και για την πολιτική ζωή αλλά και για την δημοκρατία.