Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας...

Φρένο στα σενάρια πολιτικής αστάθειας -εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση- και στην «ανησυχία» των αγορών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας επιχείρησε να βάλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της εισηγητικής ομιλίας του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Πρωθυπουργός καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για τη στάση των αγορών απέναντι στη χώρα σημειώνοντας ότι «εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά με μόνη επιφύλαξη για το πολιτικό ρίσκο. Δηλαδή την αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσει η χώρα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αυτή την εικόνα. Με ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας. Και οι αγορές αντέδρασαν σε βάρος της χώρας μας».

Γιατί η «Αυγή» δεν μπορεί να γίνεται Χρυσή...

Διάβασα με μεγάλη έκπληξη -και, ομολογώ, με μια κάποια ανατριχίλα- το άρθρο της «Αυγής» που πανηγύριζε για την απομάκρυνση του Παναγιωτόπουλου από το κανάλι των εκδοτών, την αποχώρηση της Τρέμη την άνοιξη από το δελτίο του Μega, εκτοξεύοντας τις γνωστές απειλές προς τον Πρετεντέρη. Κι αν αποφάσισα να γράψω αυτό το σημείωμα, είναι γιατί -όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοι- ξεκίνησα τη δουλειά από την «Αυγή» και κρατώ μια πολύ ζεστή ανάμνηση από αυτήν την εφημερίδα, που υπήρξε μεγάλο φυτώριο γραφιάδων του ελληνικού Τύπου (αλλά και γραφειοκρατών της διαπλοκής).

Στα χρόνια τα δικά μου, η «Αυγή» ευτύχησε να έχει διευθυντές σαν τον Χρυσοστομίδη και τον Γιάνναρο, που ήξεραν να χαλιναγωγούν τα πάθη της νεότητας, χωρίς να προκαλεί το γράψιμο χασμουρητά. Χωρίς οι αντιπαραθέσεις, όσο σκληρές κι αν ήταν, να βγάζουν μισαλλοδοξία, να πληγώνουν ή να τρομοκρατούν. Αργότερα, διαβάζοντας με μανία ξένες εφημερίδες, κατάλαβα πώς μπορείς να αποδομήσεις έναν «αντίπαλο» χωρίς να τον βρίσεις ή να τον απειλήσεις. Τα μεγαλύτερα «χειρουργεία» έγιναν με τις πιο «ανώδυνες» λέξεις...

Η χθεσινή κατάρρευση του ΧΑΑ προϊδεάζει για την "ζωή με τΣΥΡΙΖΑ"...

Το Χ.Α. ο Γ.Δ. έλιωσε χθες κατρακυλώντας χαμηλότερα κατά -5,70% και έφθασε στις 948,21 από 1005,55 μονάδες ενώ ο 25άρης έκλεισε στις 309,15 από 327,73 με μεταβολή -5,67% και οι δημοπρασίες επέφεραν αλλαγή επιπέδου τιμών λιγότερο από μια μονάδα του 25άρη προς τα κάτω και 2 για τον ΓΔ.

Απώλειες και οι κλαδικοί δείκτες των εταιριών στο :