Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ρόμπεν... Κόκκινεν Ρόμπεν Ξεκούμποτεν ...

Όταν ο Αρβανίτης έλεγε πόσο δημοκρατικά λειτουργεί "ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" με ιδιοκτήτη τον ΣΥΡΙΖΑ και πως ξαφνικά οι εργαζόμενοι έγιναν εκβιαστές...

Ryanair. Φθηνή η φτηνιάρικη ;;;

Εγκλωβισμένοι αλλά και... παρατημένοι στην Κέρκυρα παραμένουν από την περασμένη Κυριακή  40 Βρετανοί τουρίστες. Ολα ξεκίνησαν όταν η Ryanair ακύρωσε τις δυο προγραμματισμένες πτήσεις από το νησί των Φαιάκων προς το Μάντσεστερ και το Οσλο Ριγκ λόγω της κακοκαιρίας. Ωστόσο, αν και ο καιρός έφτιαξε δεν ναύλωσε αεροπλάνα για να μπορέσουν οι Βρετανοί να γυρίσουν σπίτια τους, αφήνοντάς τους περισσότερους από αυτούς, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν, να περιμένουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Εξοργισμένοι, μιλώντας σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι Βρετανοί που εγκλωβίστηκαν στην Κέρκυρα, κάνουν λόγο για αδιαφορία από την πλευρά της εταιρείας, αναφέροντας, μάλιστα, ότι κάποιοι από αυτούς έχουν ξεμείνει από λεφτά, άλλοι από τα φάρμακά τους, ενώ κάποιοι άλλοι έχασαν ακόμη και τις δουλειές τους!

Σεβασμός στην ανεξιθρησκεία αλλά ξεμπρόστιασμα στην υποκρισία...

Το ότι ο Α.Τσίπρας προσπαθεί να μπεί στην θρησκευόμενη μάζα των Ελλήνων είναι κοινό μυστικό...

Η Υποκρισία όμως ΔΕΝ μπορεί να κρυφτεί...

Όλα για την καρέκλα ...

Το μισό της αξίας τους έχασαν τα ακίνητα από το 2008...

Από το τρίτο τρίμηνο του 2008, οπότε η κρίση εμφανίστηκε στην ελληνική οικονομία, μέχρι το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, οι τιμές των ελληνικών ακινήτων υποχώρησαν σε ποσοστό 41,6%, σε πραγματικούς όρους βάσει συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση των τραπεζών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, χθες, κατά το 15ο συνέδριο Prodexpo ο υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης αγοράς ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος Θοδωρής Μητράκος, βάσει των στοιχείων των μεσιτών, η πτώση των τιμών άγγιξε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το 50% στις κατοικίες και το 54% στα επαγγελματικά ακίνητα.

Ειδικότερα (βάσει των στοιχείων των μεσιτών) οι τιμές υποχώρησαν 53% στα γραφεία, 55,1% σε ακίνητα retail και 53,8% στους αποθηκευτικούς χώρους.

Πλέον, όπως ανέφερε ο οικονομολόγος, οι ρυθμοί πτώσης τείνουν να υποχωρούν: το δεύτερο τρίμηνο οι τιμές υποχώρησαν 7,3%, έναντι 8,5% το πρώτο τρίμηνο και 10,8% το 2013.

Ο κ Τσιπρας, η κ Βούλτεψη , ο Α Παπανδρέου και οι θεσμοί...

Είναι η αλήθεια πως όταν ο κ Τσιπρας, μιλεί στο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος του , θυμάται τις δίκες του εποχές στην ΚΝΕ και στα αντίστοιχα Φεστιβάλ.
Όποτε και μερικοί «βερμπαλισμοί» και μερικές  υπερβολές καθώς και τραβηγμένες φράσεις και θέσεις μπορούν να δικαιολογηθούν.
Κανεις δεν πρόκειται να το κατηγορήσει γι αυτό, ιδίως όταν μιλά στην νεολαία του κόμματος του.
 Εξάλλου , ως συνήθως όλοι οι αρχηγοί κόμματων , όταν μιλούν στα στελέχη της νεολαίας τους, θελουν να δείξουν ότι είναι κοντά τόπος. Έτσι είτε βάζουν στον λόγο τους φράσεις της «νέας γενιάς» ( όπως το «τρολάρισμα» που είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ), είτε αποδέχονται προτάσεις και θέσεις εξωπραγματικές , μια και πολλά σφύρες οι νέοι ζουν σε ένα ιδεατό κόσμο και οι θέσεις τους είναι κάτι σαν την ευχή για «παγκόσμια ειρήνη».
  Όμως από αυτό το σημείο μέχρι του σημείου να φτάνεις να λες ότι «τη ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός» έχει μεγάλη διάφορα.  Και βέβαια ο λαός έχει το τελικό λόγο στις κοινωνίες που λειτουργούν δημοκρατικά.
 Και βέβαια ο λαός αποφασίζει για το ποιος  και πως θα κυβερνήσει την χώρα , για το ποιες αποφάσεις και κατευθύνσεις θα πάρει.