Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑ ΤΑ 40 (ΧΡΟΝΙΑ) ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ...

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, αγωνιστές και αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ μας,
Το περασμένο Σάββατο, σας μίλησα από τη Χαλκιδική, για όλα εκείνα που μας κάνουν υπερήφανους που είμαστε Νεοδημοκράτες. Για όλα εκείνα που προσφέρουμε, επί σαράντα χρόνια, στην Πατρίδα και στη Δημοκρατία...
Απόψε θα σας μιλήσω για τις ευθύνες μας από δω και μπρός, για το μέλλον των παιδιών μας!

Όμως δεν ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε. Την ημέρα εκείνη την ιστορική και για την παράταξη και για τη Δημοκρατία και για την Ελλάδα:
Ήταν 24 Ιουλίου, 40 χρόνια πριν. Κατέβηκε ο Καραμανλής από το αεροπλάνο. Ένα με το πλήθος, στο δρόμο προς το Προεδρικό Μέγαρο, κοντοστάθηκε και γυρνώντας προς μια ομάδα νέων ανθρώπων που τον χειροκροτούσε, τους είπε τις λέξεις αυτές που δεν τις έβγαλα ποτέ από το νου μου:
«ζητώ σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα»! 
Τα λόγια εκείνα παραμένουν όσο ποτέ επίκαιρα. Τότε κάλυπτε τη χώρα η απειλή του πολέμου και η σκιά της δικτατορίας. Σήμερα καλύπτει τη χώρα η σκιά του οικονομικού πολέμου που απειλεί τη δημοκρατία μας.
Τα 40 χρόνια της παράταξής μας σήμερα ταυτίζονται με τη μεγάλη ευθύνη όλων μας, όπως προκύπτει από τα λόγια του ιδρυτή μας:
«σωφροσύνη, πατριωτισμός, και αρραγής εθνική ενότητα»
Γι’ αυτό και η σημερινή εκδήλωσή δεν είναι μια πανήγυρης κομματική. Είναι αντίθετα μια αναβάπτιση όλων μας στα νάματα της Δημοκρατίας. Είναι ένα συμβόλαιο τιμής όλων μας, να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο που εκείνος τότε ξεκίνησε.

Χονγκ Κονγκ: Προθεσμία στους διαδηλωτές να διαλυθούν μέχρι αύριο...


Τελεσίγραφο στους διαδηλωτές να διαλυθούν μέχρι αύριο Δευτέρα έδωσαν οι αρχές στο Χονγκ Κονγκ, ενώ νέες συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπους τους διαδηλωτές με την αστυνομία.

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Λεούνγκ Τσουν-Γινγκ, την παραίτηση του οποίου ζητούν οι διαδηλωτές επειδή τον θεωρούν μαριονέτα του Πεκίνου, εξέφρασε την αποφασιστικότητα των αρχών «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποκαταστήσουν τη δημόσια τάξη».
Πρέπει να επιτραπεί στα επτά εκατομμύρια των κατοίκων «να ξαναβρούν μια φυσιολογική ζωή και μια φυσιολογική δραστηριότητα», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση, τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώνονταν στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ για να καταγγείλουν τις βιαιότητες εναντίον τους από αγανακτισμένους κατοίκους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν υποστηρικτές του Πεκίνου και άνθρωποι των τριάδων, της κινεζικής μαφίας.
Το Χονγκ Κονγκ, παλιά βρετανική αποικία, διέρχεται τη σοβαρότερη