Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Απίστευτη σύμπτωση με το καταρριφθέν Boeing 777 της Malaysia Airlines!!!

Αυτή είναι μία φωτογραφία του συγκεκριμένου αεροσκάφους...
Αεροσκάφος Μαλαισιανών αερογραμμών καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Το Μπόινγκ 777 πετούσε στα 33000 πόδια  από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ και μετέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, 295 επιβάτες.
Αυτό όμως που είναι μία απίστευτη σύμπτωση είναι ότι ...

Εγεννήθη ημίν συγγραφεύς...

Ορισμένοι θεωρούν πως η θορυβώδης και θεαματική σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας είναι προσπάθεια αντιπερισπασμού της προσοχής της κοινής γνώμης από την αποτυχία των αρμοδίων υπηρεσιών να συλλάβουν τον ειδεχθή κρητικό κροκόδειλο. Διότι δεν πρέπει να μας διαφεύγει το ουσιώδες. Ο Μαζιώτης συνελήφθη, ο Σήφης όμως εξακολουθεί να κολυμπάει ελεύθερος απειλώντας την πανίδα του έθνους. Γι’ αυτό και δικαιολογημένα η εφημερίδα «Αυγή» κράτησε χαμηλά τους τόνους της ενημέρωσης αναφέροντας πως «συνελήφθη ο κατηγορούμενος για τον Επαναστατικό Αγώνα Νίκος Μαζιώτης», ενώ ιστότοπος της καθ’ ημάς Αριστεράς των προοδευτικών ριζοσπαστών ξεκινούσε την περιγραφή του γεγονότος μιλώντας για «αιματηρή αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας». Ο κύριος Γιώργος Καραμέρος, αντιπεριφερειάρχης της κυρίας Δούρου, πέρασε στο αμέσως επόμενο στάδιο του ριζοσπαστισμού, καταγγέλλοντας πως «η αστυνομία άνοιξε τυφλό πιστολίδι στην πιο πολυσύχναστη τουριστική περιοχή της πρωτεύουσας». Του ξέφυγε η χειροβομβίδα που η αστυνομία, με την προκλητική της στάση, δεν επέτρεψε να σκάσει. Οφείλω να ομολογήσω πως τώρα καταλαβαίνω γιατί η κ. Δούρου ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες της να κάνουν βήματα πίσω για να βγουν από το εκλογικό ταμπλό βιβάν.

Αυτό είναι το κράτος-τέρας που πληρώνουμε...

Στις ΗΠΑ από το 1775 που σήμανε η ανεξαρτησία μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε 250 χρόνια, ψηφίσθηκαν και εφαρμόσθηκαν μόνο 10 φορολογικοί νόμοι. Αρκετοί όμως για να κυνηγήσουν μέχρι και την μαφία. Στην Ελλάδα από το 1975 που σήμανε η μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δηλαδή μόνο σε 40 χρόνια, ψηφίσθηκαν 250 φορολογικά νομοθετήματα και τροπολογίες μαζί με άλλους 3.450 νόμους και 115.000 υπουργικές αποφάσεις!!!

Επαναφέρω (για δεύτερη φορά από τη στήλη) τη σύγκριση με τις ΗΠΑ για να φανεί σε όλη της την έκταση η γελοιότητα της 40χρονης φορολογικής πολιτικής στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης.

Και η λέξη γελοιότητα είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός όταν επί της ουσίας κυρίαρχο θέμα στην Ελλάδα της κρίσης ήταν είναι και θα είναι η φοροδιαφυγή!!!

Η προοδευτική κλάψα...

Η συντριπτική ήττα της Εθνικής Βραζιλίας από τη Γερμανία, της οποίας ο απόηχος είναι ισχυρότερος ακόμη και από την κατάκτηση του κυπέλλου από τις εκείθεν του Ρήνου φυλές των Νόιερ και των Σβάινσταϊγκερ, αποσπά την προσοχή από τα μεγάλα γεγονότα της καθ’ ημάς Ανατολής. Οπως η παγίδα που έστησαν οι έμπειροι κυνηγοί του κρητικού κροκοδείλου στον Σήφη. Αυτή δεν κατάφερε ακόμη να παγιδεύσει το τέρας με τη φολιδωτή ουρά, το άγριο βλέμμα και τις απάνθρωπες μασέλες. Σ’ αυτήν την περίπτωση όμως μπορούμε να το φιλοσοφήσουμε και να πούμε πως η ζωή συνεχίζεται είτε τον πιάσουν, είτε όχι, είτε τον φωνάζουν «κορκόδειλο», είτε τον λεν «κροκόδειλο». Δεν ισχύει το ίδιο με τα όσα συνέβησαν χθες στην αίθουσα Δρακοπούλου του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πέντε καθηγητές που απερρίφθησαν από τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων τους στις πρόσφατες εκλογές έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλουν την αποτυχία τους. Οι καθηγητές αυτοί από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας είναι όλοι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Εξάλλου, τον κοινοβουλευτικό ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούσε η κ. Θεανώ Φωτίου, της Αρχιτεκτονικής, η οποία δεν πήρε μεν τον λόγο αλλά μιλούσε συνεχώς στο κινητό της και πηγαινοερχόταν σαν κάτι να τη βασανίζει.

Σ. Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία...

Πολιτική νομιμοποίηση παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρομοκρατία, όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή δηλώσεις στελεχών του κόμματος, μετά τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη.

Όπως υποστηρίζει η κ. Βούλτεψη αρχικά υπήρξε μία «ένοχη σιωπή» από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν ακολούθησαν δηλώσεις οι οποίες αναφέρονταν σε «λάθη» των τρομοκρατών.

Οι πολιτικοί των Σκοπίων παραμένουν ακραίοι, αν και η χώρα τους κινδυνεύει...

Οι συγκρούσεις και τα βίαια επεισόδια που σημειώνονται κατά διαστήματα στην ΠΓΔΜ μεταξύ πολιτών σλαβικής και αλβανικής καταγωγής και οι αιματηρές διαδηλώσεις που οργανώνουν οι Αλβανοί με διάφορες αφορμές, αν και επισήμως καταδικάζονται από τα Σκόπια, συνήθως χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η τελευταία αφορμή δόθηκε όταν δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια έξι Αλβανούς, που κρίθηκαν ένοχη για τη δολοφονία πέντε νεαρών σλαβικής καταγωγής, τον Απρίλιο του 2012.

Αμέσως, δυο χιλιάδες Αλβανοί βγήκαν στους δρόμους και κραδαίνοντας αλβανικές σημαίες πέταξαν πέτρες και έσπασαν παράθυρα του δικαστικού μεγάρου, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα όπως «UCK», «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», «Θέλουμε δικαιοσύνη», «Μεγάλη Αλβανία», «μαφιόζικο κράτος».

Σε τι μπορεί να ελπίζει η Ελλάδα...

Η εκλογή του κ. Γιουνκέρ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για πρώτη φορά με επικύρωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ίσως αποδειχθεί σταθμός στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

Αγαθή τύχη για την Ελλάδα είναι πως και οι τρείς σημαντικοί ηγέτες που διεκδίκησαν την προεδρία, πέραν του Γιουνκέρ ο Π. Σούλτς των σοσιαλδημοκρατών και ο Γκυ Φερχόφστατ των φιλελευθέρων, έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια της κρίσης ιδιαίτερα φιλελληνικά συναισθήματα. Σίγουρα πολύ περισσότερα από τον Έλληνα υποψήφιο που παραμένει αγκυλωμένος στο αντιευρωπαϊκό πνεύμα της περιόδου που ήταν κνίτης.

Η ανάδειξη του κ. Γιουνκέρ έγινε με αποδοκιμασίες από τους ευρωσκεπτικιστές και επευφημίες από όσους επιθυμούν μια Ευρώπη σε οικονομική και πολιτική σύγκλιση.

«Έλληνας Επίτροπος στην Ε.Ε.». Σαμαράς και Βενιζέλος πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους...

   Με την εκλογή  του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, στην θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μπήκαμε στην τελική  ευθεία για την επιλογή από τις χώρες μελή των υπολοίπων μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 Το θέμα εξάλλου , συζήτησαν χθες βράδυ στην έκτακτη σύνοδό κορυφής της ΕΕ οι ηγέτες των χωρών μελών. Ουσιαστικά συζητούν την κατανομή των κρίσιμων , ας πούμε , θέσεων της Επιτροπής.
 Δηλαδή το ποιος θα είναι Ύπατος εκπρόσωπος της Επιτροπής για τα Εξωτερικά ( ουσιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ευρώπης), οι αντιπρόεδροι αλλά και το ποιοι θα πάρουν κρίσιμα χαρτοφυλάκια ( πχ οικονομία και ενεργεία)
  Και οι συζητήσεις χθες , σήμερα , και τις επόμενες μέρες,  για την επιλογή των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , αλλά και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποκτούν αυτή την φορά  ξεχωριστή σημασία Κι αυτό γιατί η Επιτροπή  αυτή όπως όλοι πια αναγνωρίζουν στην Ευρώπη θα παίξει καθοριστικό ρολό στο μέλλον της  Ένωσης .