Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Μερικές πρώτες σκέψεις για την νέα κυβέρνηση Σαμαρά...


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ V3 :

  • Μικτές εντυπώσεις από την σύνθεση!
  • Μέρος Λαϊκιστικής Δεξιάς & μέρος ΠΑΣΟΚ λαϊκισμού,μαζί με ανθρώπους που θα παράξουν!
  • Αν κάτι μπορεί να πεί κανείς για Σαμαρά , είναι η ικανότητα του να πιάνει το μήνυμα των εκλογών !
  • Επίσης αν κάτι μπορεί να πεί κανείς για Σαμαρά , είναι η εμμονή του στην επιβράβευση όλων όσων πήραν στην πλάτη την προηγούμενη κυβέρνηση!!!

Σαρωτικός ανασχηματισμός - Όλα τα ονόματα...

Ο Υπ.Οικ. Γκίκας Χαρδούβελης
Πρωθυπουργός
Αντώνης Σαμαράς

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης)
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός: Άκης Γεροντόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γκίκας Χαρδούβελης
Αναπληρωτής Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης
Υπουργείο Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρώτρια Υπουργός: Φώφη Γεννηματά

Σπ. Λυκούδης: Οφείλει να κάνει αυτοκριτική η ηγεσία του κόμματος...

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ

Ψαριανός: Η βλακεία είναι ανίατη...

Παραίτηση όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος ζήτησαν κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Σταμάτης Μαλέλης και η Μαρία Ρεπούση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Λυκούδης παραδέχτηκε ότι υπάρχει μία αντίληψη, που θέλει στελέχη να βλέπουν σαν λύση μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πρωτιάς του.
«Στην ουσία να «προσκολλούνται» πάνω του", είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος πάντως, αποστασιοποιείται από αυτήν τη θέση, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, για να πάει μπροστά, για να αποκτήσει βάρος»...

Υπέρ της μοναρχίας δηλώνει το 55,7% των Ισπανών...

Ανακτά τη δημοτικότητά της η μοναρχία στην Ισπανία καθώς η πλειοψηφία των Ισπανών (55,7%) την υποστηρίζει ως πολίτευμα, ενώ το 72,9% πιστεύει ότι ο διάδοχος Φίλιππος θα γίνει «καλός βασιλιάς», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την παραίτηση του Χουάν Κάρλος, στις 2 Ιουνίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Ιανουάριο μόνο το 49,9% των Ισπανών στήριζαν τη μοναρχία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Sigma Dos που δημοσιεύεται στην κεντροδεξιά εφημερίδα Ελ Μούντο.
Μολονότι πάντως η μοναρχία χαίρει μεγάλης δημοτικότητας (72,6%) στους Ισπανούς άνω των 65 ετών, η νέα γενιά εμφανίζεται πιο επιφυλακτική: στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών υπέρ της μοναρχίας τάσσεται το 46,1% ενώ το 46,3% θα προτιμούσε ένα "άλλο μοντέλο" για τη χώρα.

23 νεκροί από επίθεση ισλαμιστών μαχητών στο αεροδρόμιο του Καράτσι ...

Στους 23 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση πάνοπλων μαχητών στο αεροδρόμιο του Καράτσι στο Πακιστάν. Μεταξύ των νεκρών είναι και οι δέκα δράστες της ένοπλης επίθεσης η οποία έληξε μετά από έξι ώρες και χρειάστηκε η επέμβαση των δυνάμεων του πακιστανικού στρατού.
«Η περιοχή απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν ζημιές στα αεροσκάφη, η πυρκαγιά που ήταν ορατή και έχει σβήσει δεν ήταν σε κάποιο αεροσκάφος αλλά σε ένα κτίριο. Όλα τα ζωτικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία είναι άθικτα», δήλωσε τα ξημερώματα ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού Ασίμ Μπάτζουα.