Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Με μπάρμπα στη Μακρόνησο...

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να πάρουμε τοις μετρητοίς όσα έγραψε ο κ. Θανάσης Καρτερός στην «Αυγή» για τη στελέχωση του Δημοσίου. Ο αρθρογράφος επιχειρεί να αντικρούσει την «άδικη και στρεβλή εικόνα» για τον ΣΥΡΙΖΑ, «ότι δεν έχει αρκετά ικανά στελέχη για να κυβερνήσει. Ή για να κουμαντάρει τον κρατικό μηχανισμό. Ή για να δώσει με αξιώσεις τη μάχη στους δήμους και στις περιφέρειες. Ή για να διοικήσει δήμους και περιφέρειες» («Οι καταλληλότεροι του ΣΥΡΙΖΑ», Αυγή 16.3.2014).

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι υπάρχει πληθώρα ικανών στελεχών και απόδειξη αυτού «του πολιτικού εθελοντισμού και της κομματικής αυτοπεποίθησης είναι ότι σπάνια γίνονται δεκτές προσφορές εκτός κόμματος. Οταν διαθέτεις τέτοιο εύρος ικανών και κατάλληλων δεν έχεις λόγο να υποχρεώνεσαι σε τρίτους και να αναζητείς επισφαλείς συμμάχους».  Σε ό,τι αφορά δε «τις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων υπάρχουν όχι απλώς ικανά στελέχη, αλλά και με δεδηλωμένη από τώρα θέληση να αναλάβουν τη διαχείριση ανθρώπων και πόρων. Στον τομέα αυτό, μάλιστα, παρατηρείται και μεγάλη κινητικότητα πρόθυμων τεχνοκρατών οι οποίοι είχαν θείο στη Μακρόνησο ή ξάδελφο στο Πολυτεχνείο».

Έτσι βλάπτουν τη χώρα που θέλουν να κυβερνήσουν ...

Τον τελευταίο καιρό η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει μέρος σε μια πρωτοφανή και με διεθνείς διαστάσεις (αφού ό,τι λέμε εντός συνόρων «ταξιδεύει» αμέσως στο εξωτερικό) δυσφήμηση της χώρας, υπονομεύοντας παράλληλα και τις ίδιες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Πότε με ανακοινώσεις του Τμήματος Οικονομικών του κόμματος, πότε με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του ίδιου του αρχηγού (με τελευταία «κρούσματα» αυτά στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή) μιλούν για «μαγείρεμα στοιχείων» - και μάλιστα με συγκεκριμένες αναφορές στα στοιχεία για το ΑΕΠ και την ύφεση – πότε αμφισβητώντας το πρωτογενές πλεόνασμα, πότε αμφισβητώντας το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών και πότε αμφισβητώντας τη δυνατότητα της Ελλάδας να βγει στις αγορές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δίνει επιχειρήματα στην τρόικα και να συμφωνεί με το ΔΝΤ (που θέλει να παραμείνουμε σε πρόγραμμα με παροχή νέου δανείου).

Θ. Πάγκαλος: «Ο Τσίπρας γεννήθηκε για την καταστροφή»...

Δημοσκοπική στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, στην οποία επιτέθηκε ενάντια στις θέσεις που έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο «είναι  στάσιμος πια ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%, γιατί δεν πάει ούτε με βίντσι πλέον πιο πάνω, όπως λέμε και στο λιμάνι της Ελευσίνας.  Αλλά το 20% δεν τον βοηθάει ούτε κυβέρνηση να σχηματίσει ούτε να ξεκολλήσει, γιατί παραμένει στάσιμος και οφείλει να αλλάξει τη συμπεριφορά του».

"Λεφτά Υπάρχουν" : ΣΥΡΙΖΑ Verzion !!!

Κάθεται το ξεπουλημένο στους δανειστές επιτελείο και ... διαπραγματεύεται (λέει) για 2-3 Δισ...
Την στιγμή που αν είχε λίγη σοβαρότητα θα μάζευε 90 Δισ. ΧΑΛΑΡΑ!!!

Ο συνδικαλισμός, η ΝΔ και οι «τολμηρες» προτάσεις για την εξυγίανσή του...

Δεν είναι η πρώτη φορά που από αυτές εδώ τις στήλες, επισημαίνω ότι οι συνδικαλιστές, και το όλο συνδικαλιστικό «σύστημα» που δημιουργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην χωρά, είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα «καρκινώματα» της ελληνικής κοινωνίας.


 Και βέβαια, δεν είναι λίγες οι φόρες που έχω λάβει και αρκετά επιθετικά , θα έλεγα email, από ανθρώπους που θεωρούν ότι με τα όσα λέω για την δράση ορισμένων συνδικαλιστών ( που δυστυχώς κυριαρχούσαν  επί δεκαετίες στοιβών χώρο) δυσφημώ τον συνδικαλισμό.
  Όμως , είναι ασαφειών δει κανεις πρόσωπα και καταστάσεις, αν σκεφτεί μόνον τι συνέβαινε στον χώρο του ( ιδιαίτερα αν εργαζόταν σε δημόσιο ή ΔΕΚΟ), αν δει χωρίς παρωπίδες, ποιοι ήταν οι συνδικαλιστές και τι έκαναν, ότι θα με δικαιώσει. Θα καταλήξει και αυτός στο ίδιο συμπέρασμα.
  Γι αυτό εξάλλου και οι συνδικαλιστές έχουν  στο μυαλό του μέσου πολίτη την ίδια …τύχη με τους πολιτικούς.
   Σωστά λοιπόν , οι κομματικοί μηχανισμοί, όσων κόμματων μπορούν να δουν έστω ότι κάτι αλλάζει, προσπαθούν να ανιχνεύσουν το νέο τοπίο. Προσπαθούν να δουν ποια θα είναι η μορφή του συνδικαλισμού τα επόμενα χρόνια.

Οι ... κυρώσεις η Ε.Ε. για την Ουκρανία έχουν ονοματεπώνυμο !!!

Τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας και ο πρόεδρος της  επιτροπής της ρωσικής Δούμας για την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) είναι μεταξύ των 21 προσώπων σε βάρος των οποίων επέβαλε κυρώσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων διαβατηρίου και δέσμευση τυχόν περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον κατάλογο που εξέδωσε το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., τα μέτρα αφορούν τους εξής: