Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ρε τον "Καλό Κουράγιο"Ρεν: Οι καθυστερήσεις χρεώνονται στους Έλληνες...

Στην Ελλάδα χρεώνει ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν τις καθυστερήσεις στη συνεργασία με την τρόικα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν επιτευχθεί πολλά στον τομέα των δημοσιονομικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πάντα περίπλοκα και διαρκούν πολύ. Ο τρέχων έλεγχος διαρκεί ήδη τώρα μήνες. Οι καθυστερήσεις χρεώνονται στους Έλληνες» αναφέρει σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική επιθεώρηση ''WirtschaftsWoche'' που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Φήμες ότι έφυγε από το Προεδρικό (και την Ουκρανία) ο Γιανούκοβιτς...

Τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών μέχρι τις 25 Μαΐου ζήτησε ο Βιτάλι Κλίτσκο, εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης, ενώ υποστήριξε ότι ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε το Κίεβο.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία που υπεγράφη χθες προβλέπει τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών το αργότερο τον Δεκέμβριο, τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού σε 10  ημέρες και την επιστροφή στο Σύνταγμα του 2004.

Ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου ...

Οι πολιτικές εξελίξεις και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ό,τι αφορά την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας ξεκινούν από τη Δευτέρα τις συνομιλίες στην Αθήνα με το οικονομικό επιτελείο, πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να «τρέξουν» άμεσα οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές μας.