Καραμελωμένα καρότα με μουστάρδα & μέλι...
1. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια.
2. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.
3. Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Υλικά συνταγής
700 γραμμ. καρότα καθαρισμένα 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Χυμό από 1 πορτοκάλι 1 κ.σ. μουστάρδα Τσίλι & Πάπρικα Kalamata Papadimitriou 1 κ.γλ. μέλι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:
Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.
Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...
Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.