Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Έφοδος προς τον ουρανό με επενδύσεις στην BlackRock...

Ελάχιστα και μάλλον ήσσονος σημασίας είναι αυτά που μάθαμε από τη δημοσίευση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των βουλευτών. Κυρίως, ότι στην Ελλάδα το ακίνητο θεωρείται –ή, τέλος πάντων, εθεωρείτο– η καλύτερη επένδυση. Αλλά, θα μου πείτε, αυτό δεν το γνωρίζαμε ανέκαθεν; Σωστά, είναι πολιτισμικό. Το σχεδόν καινούργιο που προέκυψε είναι ότι, πέραν του αδιαμφισβήτητου και αξιέπαινου ενδιαφέροντος για τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους, πολλοί βουλευτές έχουν και ίδιο συμφέρον (απολύτως θεμιτό) ώστε να αντιδρούν τόσο έντονα στην υπερφορολόγηση των ακινήτων. Αλλά και αυτό το υποψιαζόμασταν· τώρα, απλώς διαθέτουμε και κάποιες ενδείξεις.

Βουλευτική αποζημίωση: 5.500 ευρώ το 2006, 5.700 ευρώ το 2013 !

Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι περισσότεροι βουλευτές ότι η μείωση στις αποδοχές του, φτάνει στο 60%(!) τα τελευταία χρόνια. Φυσικά μας κοροϊδεύουν καθώς αυτοδιαψεύδονται. Με δικά τους στοιχεία.

Από την προηγούμενη Δευτέρα, και μετά την δημοσίευση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών, ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του. Για το αν είναι λίγα ή πολλά τα χρήματα που μπαίνουν στις τσέπες των βουλευτών μας, στην δεδομένη χρονική συγκυρία.

Δεν παλεύεται, σύντροφοι! (Αύξηση έως και 182% σε Δ.Υ) ...

Στρατιές υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και στο περιθώριο, επειδή αστείοι πολιτευτές προστάτευσαν τους ψηφοφόρους τους που διόρισαν στο δημόσιο. Την ώρα που συμπολίτες μας ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν λίγο φαγητό, το ελληνικό δημόσιο σπαταλάει πόρους σε νέες προσλήψεις και σε αυξήσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων!

Σας δίδουμε ολόκληρη την δήλωση που έκανε ο κ. Λέναδρος Ρακιντζής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5. Στη διοίκηση της Μένης Μαλλιώρη στον ΟΚΑΝΑ έφθανε ένας υπάλληλος να παίρνει 2.500-3.000 ευρώ! Κι έπειτα υπάρχουμε ακόμη ορισμένοι αφελείς που νομίζουμε ότι υπάρχει ελπίδα. Δεν παλεύεται, σύντροφοι. Δεν μπορεί να νικηθεί αυτό το τέρας της βλακείας που έχει κατακτήσει την χώρα εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του κ. Ρακιντζή και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα της κρίσης:

Πάνω από 30 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από το κρύο και πέρασε στα "ψιλά" ;;;

Οι διαρκείς αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στη Βρετανία έχουν φέρει σε απόγνωση μεγάλα τμήματα της βρετανικής κοινωνίας. Πάνω από 30 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στη Βρετανία τον περασμένο χειμώνα από το κρύο, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Πολλοί από αυτούς ήταν ηλικιωμένοι που ζούσαν σε σπίτια με κακή μόνωση και δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις ραγδαίες αυξήσεις της τιμής των καυσίμων.

Τα τελευταία δέκα χρόνια η αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος ξεπέρασε στη Βρετανία το 150%. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι από τα ασθενή κοινωνικά στρώματα της χώρας αναγκάζονται καθημερινά να επιλέξουν εάν θα αγοράσουν τρόφιμα ή εάν θα ανοίξουν τη θέρμανση. Πολλές ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δεν έχουν ούτε το δικαίωμα της επιλογής. Για παράδειγμα, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπως αρθρίτιδα.

Εκεί που υπάρχει ακόμα ΝΤΡΟΠΗ... (Λυπεί η σύγκριση...)

Παραιτήθηκε σήμερα, τρεις μήνες αφότου είχε βοηθήσει την πόλη του να κερδίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ο κυβερνήτης του Τόκιο μετά την εμπλοκή του σε ένα οικονομικό σκάνδαλο.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως η Ιαπωνία παραμένει προσηλωμένη στο να προσφέρει τους καλύτερους αγώνες και πως η παραίτηση του κυβερνήτη του Τόκιο Ναόκι Ινόζε δεν θα έχει καμιά επίδραση σε αυτό.
Ο Ινόζε, ένας συγγραφέας που έγινε πολιτικός και ανέλαβε επικεφαλής της πρωτεύουσας πριν από ένα χρόνο, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί αφού αποκαλύφθηκε πως το Νοέμβριο του 2012, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του για τη θέση του κυβερνήτη, είχε λάβει 50 εκατ. γεν (370.000 ευρώ) από την αλυσίδα νοσοκομείων Τοκουσουκάι, η οποία πλήττεται από σκάνδαλα.

Το να σε στηρίζει ο Κουρής (της Δραχμής...) είναι καλό ρε ΣΥΡΙΖΑιοι;;;

Συνεχίζει η έντονη στήριξη προπαγάνδα η νέα φυλλάδα του Κουρή...
Αναρωτήθηκα και χθες κατά πόσο εξυπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ η στήριξη από μια φυλλάδα που έχει πάρει ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση ΥΠΕΡ της επιστροφής στην Δραχμή...

Ο Λιάπης είναι το κερασάκι στην μεταπολιτευτική αηδιαστική τούρτα ...

Η περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη αναλύθηκε εκτενώς από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης. Και τι δεν ειπώθηκε και τι δε γράφτηκε για τον εκλεκτό ανιψιό του Κ. Καραμανλή με πιο πετυχημένο εκείνο που λέει «ο βλαστός που ήρθε με το αεροπλάνο του Ζισκάρ ντ’ Εστέν, που έγινε… πλαστός με το Τουαρέγκ».

Η αστεία αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση της σύλληψής του και το «κρέμασμα» στα μανταλάκια ήταν μια ευκαιρία για να θυμηθούμε το ποιόν του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Όμως, αν μείνουμε μόνο στον Λιάπη τότε θα έχουμε χάσει το δάσος. Διότι Λιάπηδες δεν γεννιούνται μόνοι τους. Φτιάχνονται μέσα στο πολιτικό σύστημα που δημιουργήθηκε από τη Μεταπολίτευση και μετά και που δεν τιμά την Ελλάδα.

Σαν τον Λιάπη πιθανότατα να βρούμε και σε άλλες χώρες. Διεφθαρμένους πολιτικούς θα συναντήσουμε παντού και δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη. Δείτε μόνο το σεισμό που συμβαίνει στην Τουρκία. Δείτε τι συμβαίνει στη Γαλλία με πρώην υπουργούς του Σαρκοζί να πιάνονται για «λάδωμα» 20.000 ευρώ.