Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Η κοινωνία, όπως και η αγορά, είναι πάντα μπροστά από τον νομοθέτη ...

Το 1850, όχι μόνο δεν μπορούσες να ομολογήσεις δημοσίως ότι είσαι ομοφυλόφιλος, αλλά μόνο έργο επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος ότι σε 150 χρόνια θα είχαμε και γάμους ομοφυλόφιλων.

Πριν από 150 χρόνια, αν έλεγε κάποιος δημοσίως ότι οι γυναίκες έπρεπε να είχαν δικαίωμα ψήφου, θα γελούσαν μαζί του. Η γενικότερη αντίληψη ήταν ότι οι γυναίκες δεν είχαν αρκετό μυαλό για να μπορούν να αποφασίσουν για πολιτικά θέματα και θα έπρεπε να είναι εκτός πολιτικής.

Στην αρχαιότητα, ο θεσμός της δουλείας ήταν κάτι το φυσιολογικό και δεδομένο. Όταν έχανες στο πόλεμο γινόσουν δούλος. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 2000 χρόνια για να πάψει να υπάρχει δουλεία στον δυτικό κόσμο.

Ε, αυτό δεν θα το αντέξουμε !

Ακυρώνεται ο διορισμός του Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα
Τα σενάρια θέλουν τον διορισμό να «παγώνει» λόγω....

Εσείς προκαλέσατε το κραχ κύριε Στουρνάρα!

Κατά τον κ. Στουρνάρα οι τράπεζες θα καταρρεύσουν αν δεν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί των ακινήτων.
Κάποιος θα πρέπει να πει στον κ. Στουρνάρα ότι οι τιμές των ακινήτων κατέρρευσαν εξαιτίας της δικής του  φορομπηχτικής  πολιτικής. Κι ότι το κραχ στα ακίνητα έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από το κραχ  στις μετοχές πριν από δεκατρία χρόνια.

Το πρόβλημα στην αγορά προκλήθηκε από την κατάρρευση των τιμών και όχι από την αναστολή των πλειστηριασμών. Αν κινδυνεύουν από κάτι οι τράπεζες, είναι από το γεγονός ότι έχουν χρηματοδοτήσει ακίνητα που σήμερα βρίσκονται στα αζήτητα. Ακόμη κι αν επιτραπούν οι πλειστηριασμοί, είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν τελικά αγοραστές.

Το κραχ στα ακίνητα είναι η επόμενη ωρολογιακή βόμβα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Κάποιοι πίστεψαν ότι με στρεβλώσεις τύπου «νόμου Κατσέλη» θα μπορούσαν να εξαφανίσουν για πάντα τα σκουπίδια κάτω από το πάτωμα. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που κατάφεραν ήταν να δώσουν ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες δανειολήπτες. Από την άλλη η άρση της... άρσης δεν πρόκειται να διορθώσει το πρόβλημα.  Δεν θα ανέβουν οι τιμές των ακινήτων αν θα ξεκινήσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί.  Κι αυτό που χρειάζονται σήμερα πολίτες και τράπεζες είναι να ζωντανέψει και πάλι η αγορά ακινήτων.

Εσείς ήπιατε καφέ (με δάνειο) στο Empire State Building ;;;

ΟΧΙ ;;;

Μήπως είστε από αυτούς που τα λεφτά τους τα έκαναν "μπετά και τούβλα" ;;;

Αν ναι , την ΠΑΤΗΣΑΤΕ...

Όπως την πάτησαν  ΟΛΟΙ οι Έλληνες που αντί να τρώνε και να σκορπάνε τα (ΔΑΝΕΙΚΑ ξένα...) λεφτά στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , διευρύνοντας το Έλλειμμα του Εμπορικού Ισοζυγίου και δημιουργώντας το την τεράστια μαύρη τρύπα στην οικονομία ...

Αν λοιπόν δεν πήρατε δάνειο για καφέ , ιδιαίτερα από την τράπεζα των "αγροτών" που ο σκοπός της είναι να βοηθά τους "Αγρότες" (του Down Town New York...) , τότε ίσως σας ενδιέφερε η σύγκριση που αφειδώς έδιναν καθημερινά στις σελίδες τους οι εφημερίδες...

Τέλος η μετάδοση της πειρατικής ΕΡΤ από την EBU...

Στις 9 το πρωί της Τετάρτης, η EBU, θα σταματήσει την αναμετάδοση του προγράμματος που εκπέμπει η παλιά ΕΡΤ, τόσο από τον δορυφόρο, όσο και από το επίσημο site της.

Ο λόγος , όπως αναφέρει η EBU σε ανακοίνωσή της, είναι ότι η προσωρινή διάδοχη κατάσταση (ΕΔΤ) ξεκινάει να μεταδίδει δελτία ειδήσεων.

... και τότε τί θα λένε;;; Ότι αντιδρούν οι "Νέοι" στον αυταρχισμό της κυβέρνησης;;;

Ότι κάποιοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για να ανοίξουν την "σεζόν" μόλις επιστρέψουν από τις διακοπές τους δεν χρειάζεται ανάλυση...

Οι εμπρηστικές δηλώσεις πολιτικών για θέματα που αγγίζουν την γελοιότητα , η διατήρηση στην επικαιρότητα υποθέσεων που κανονικά θα ήταν μονόστηλο  στις μέσα σελίδες των εφημερίδων , έχουν προετοιμάσει το κλίμα για "θερμό Σεπτέμβρη"...

Αναμένουμε να οργανωθούν και τα πολεμοφόδια και να δοθεί το σύνθημα...