Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Δυνάστης και «πατερούλης»...

Από μία άποψη είναι λογικό να επικρατεί σύγχυση στην πολιτική και στον δημόσιο διάλογο. Κι αυτό διότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Κατέρρευσε ένα ολόκληρο μοντέλο αντιλήψεων, η μόνη συνεκτική κοσμοθεωρία που είχε η χώρα από τον Εμφύλιο και μετά. Αυτή ήθελε το κράτος στο επίκεντρο των πάντων: της κοινωνίας, της οικονομίας, της πολιτικής. Διά του κράτους έγιναν τα πρώτα βήματα ανάπτυξης της χώρας, μετά την καταστροφική δεκαετία του ’40, με το κράτος συνεχίσαμε να πορευόμαστε για τα πάντα. Ηταν κάτι σαν τον «μεγάλο πατερούλη». Δυνάστης, αλλά και εγγυητής των πάντων. Ολοι πιστεύαμε βαθιά, πως ό,τι κι αν συμβεί στο τέλος της ημέρας υπάρχει μια δημόσια υπηρεσία να προσλάβει τα παιδιά μας, ένας δημόσιος κορβανάς να εγγυηθεί τις συντάξεις μας και τις καταθέσεις μας.

Θέλει να κρυφτεί αλλά ...

ΔΗΜΑΡ: Απορρύθμιση και όχι μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα οι καταργήσεις οργανισμών ...
Στην ΔΗΜΑΡ είχαν αφήσει τους δύο σημαντικούς τομείς (Δικαιοσύνη και Εσωτερικών) ένα χρόνο και φτάσαμε στο απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ...

ΤΙΠΟΤΑ δεν έκαναν...
Χάθηκε πολύτιμος χρόνος...

Τώρα λοιπόν που πάει να γίνει κάτι "ξύπνησε" στην ΔΗΜΑΡ το πραγματικό της πολιτικό μανιφέστο ...
ΔΗΜΟΣΙΟ και πάσης Ελλάδος...
Έβγαλε μάλιστα και ανακοίνωση που θεωρεί "Αντισυνταγματικές οι καταργήσεις οργανισμών με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου"...

Α. Τσίπρας... Όπως Hernán Gaspar Lorenzino ... "Me Quiero Ir" ...

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στα ελληνικά

Ο δημοσιογράφος σε σημερινό του άρθρο, παραθέτει τον απομαγνητοφωνημένο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στις 21 Ιουλίου. Η συζήτηση ξεκινάει ομαλά, περνάει από τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ (ημί-φασίστες για τον δημοσιογράφο, λαϊκή δεξιά για τον Α. Τσίπρα που υπερασπίζεται μετά μανίας τους ΑΕροψεκασμένους). Ακολουθεί ερώτηση για τη δημοσίευση στην Αυγή σκίτσων που συνδέουν τη Γερμανία με τους ναζί, με κατάληξη στα περί υποστολής της σημαίας που ο Τσίπρας αμφισβήτησε ενώ είχε πει σε ομιλία του στην Ομόνοια.

Εξαπλώνεται στην Ε.Ε το... "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ" μέτωπο...

Βίβιαν Ρέντινγκ: Ο χρόνος της τρόικας τελείωσε...

«Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα», καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», τονίζει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

Σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής», η κ. Ρέντινγκ, η οποία είναι και επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο καιρός της τρόικας τελείωσε».

Όταν οι Αριστεροί κυβερνήσουν και μας κάνουν την Βόρεια Κορέα της Μεσογείου , ΈΤΣΙ θα γίνονται οι παρελάσεις...

Γιατί για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...

Οι παρελάσεις τις χώρας μας βρίσκονται σε επίπεδο μαθητών νηπιαγωγείου αν τις συγκρίνουμε με αυτές της Β. Κορέας...

Δείτε το Video...
Αξίζει !!!