Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Όπου υπάρχει καπνός...

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας λόγω θέσεως, αλλά και ιδιοσυγκρασίας, ήταν και είναι πάντα πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του.

Πόσω δε μάλλον την περίοδο αυτή, κατά την οποία γνωρίζει ότι βρίσκεται στο «στόχαστρο» των βουλευτών της συγκυβέρνησης, δεν χαίρει φυσικά της συμπάθειας της αντιπολίτευσης και καλό είναι να μη δει τις δημοσκοπήσεις όσον αφορά τη δημοτικότητά του…

Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι μπορεί να ήταν τυχαία η αναφορά του περί κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά στη γαλλική εφημερίδα «Liberation»!

Ισως γιατί δεν θέλει να δυσαρεστήσει το ΔΝΤ, το οποίο, όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Ν», στην τελευταία του έκθεση παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει, μεταξύ των οποίων και οι εξαιρέσεις στο ΦΠΑ των νησιών. Ισως γιατί εν όψει και της νέας φάσης της φορολογικής μεταρρύθμισης το σχέδιο προβλέπει ότι εκτός από τον ένα συντελεστή στη φορολογία εισοδήματος, θα υπάρχει ένας συντελεστής στο ΦΠΑ κ.λπ.
Οπως και να έχει, όποιος διάβασε τη «Liberation» το μόνο που μπορεί να συμπεράνει είναι ότι ο κ. Στουρνάρας το είπε ξεκάθαρα! Φαίνεται όμως ότι λειτούργησε ως οικονομολόγος και όχι ως πολιτικός, αφού ακόμη δεν το έχει μάθει το σπορ!
Διότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι για να γλιτώσει τα πρωτοσέλιδα, αλλά και να γίνει το βασικό θέμα των δελτίων των 20.00, το υπουργείο Οικονομικών έβγαλε χθες ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις ανακοινώσεις για να διαψεύσει το ίδιο θέμα! Ή θεωρούν λοιπόν στο υπουργείο ότι οι συνάδελφοι δεν κατανοούν τα θέματα και προφανώς χρειάζεται η επανάληψη ή απλώς φοβούνται ότι πολύ καλά κατάλαβαν το σχέδιο και ήθελαν να πείσουν περί του αντιθέτου, που είναι και πασιφανές!
Η γκάφα ήταν μεγάλη! Διότι, μία ημέρα πριν από την ψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού του 2014, που συγκεντρώνει τα πυρά όλων, περίπου δύο 24ωρα πριν από την κατάθεση στη Βουλή του περιβόητου νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, που η μισή κυβέρνηση θέλει να καταψηφίσει και η άλλη μισή να μην τον ακούει, προσέχεις τι λες! Μέγα ατόπημα! Γι’ αυτό και άναψαν τα τηλέφωνα από το Μέγαρο Μαξίμου, για να τα… μαζέψει! Διότι όπου υπάρχει καπνός…
Το μόνο θετικό που μπορεί κανείς να αποκομίσει από τα απανωτά στραβοπατήματα του οικονομικού επιτελείου τις τελευταίες ημέρες είναι ότι ξεκαθαρίζει το φορολογικό τοπίο. Οντως, το επόμενο σύστημα θα είναι απλό και σταθερό, ένας συντελεστής για όλα και για όλους, ασχέτως δικαιοσύνης!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.