Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ήταν τόσο "πετυχημένο" το νέο iPhone που παρουσιάστηκε χθες , ώστε η αγορά "ενθουσιάστηκε"...

Είδατε χθες τον χαμό που έγινε με την παρουσίαση του νέου iPhone ;;;
Ε λοιπόν μόνο οι φανατικοί χάρηκαν...
Το γιατί φαίνεται στο τέλος του άρθρου...


Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple  Τιμ Κουκ, , ξεκίνησε το show της εταιρείας στα κεντρικά της στο Κουπερτίνο (Καλιφόρνια) για την παρουσίαση των "Νέων" μοντέλων της.
Τον Κουκ διαδέχτηκε επί σκηνής ο Κρεγκ Φεντερίγκι, αντιπρόεδρος του τμήματος software engineering της εταιρείας, ο οποίος παρουσίασε τα νέα στοιχεία του λειτουργικού  iOS 7...
Στη συνέχεια, επί σκηνής εμφανίστηκε ο Φιλ Σίλερ, αντιπρόεδρος του τμήματος Worldwide Marketing της εταιρείας, ο οποίος και παρουσίασε το iPhone 5C. Το «οικονομικό» iPhone διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του  iPhone 5, και καλύπτεται από ένα ενιαίο κάλυμμα στο πίσω μέρος και τα πλάγιά του και χαρακτηρίζεται από πολυχρωμία σε κάθε επίπεδο  (έρχεται σε πέντε χρώματα: μπλε, λευκό, ροζ, κίτρινο και πράσινο)  ενώ είναι φτιαγμένο από πλαστικό.

Στο εσωτερικό υπάρχει ενίσχυση από ατσάλι, και διαθέτει multiband κεραία. Διαθέτει οθόνη retina 4 ιντσών με ενσωματωμένο στρώμα αφής και τσιπ Α6.


Στην κορύφωση της εκδήλωσης, η Apple προχώρησε στην παρουσίαση της «ναυαρχίδας» της: το iPhone 5S, το οποίο εξωτερικά είναι παρόμοιο με το iPhone 5, ωστόσο διαθέτει μία σειρά νέων χαρακτηριστικών.
Το iPhone 5S διαθέτει μία οθόνη 4 ιντσών 1136x640 και Lightning connector.
Στο εσωτερικό του, ωστόσο, διαθέτει το Α7, ένα SoC (system on a chip) «κατηγορίας desktop», στα 64 bit, με αυξημένη κατά πολύ απόδοση έναντι του A6 του iPhone 5. Όσον αφορά την CPU performance, είναι πολύ ανώτερη αυτής του προκατόχου του, ενώ το τηλέφωνο υποστηρίζει OpenGL ES 3.0- σύμφωνα με την Apple, το iPhone 5S είναι 56 φορές ταχύτερο όσον αφορά τον τομέα των γραφικών από το αρχικό iPhone που είχε κυκλοφορήσει πριν από έξι χρόνια.
O A7 συγκεντρώνει πάνω από ένα δισεκατομμύριο transistors σε ένα τσιπ 102 χιλιοστών. Επίσης, το 5S διαθέτει έναν «motion co-processor», ονόματι Μ7, που επιτρέπει τη διαχείριση δεδομένων από τους αισθητήρες του χωρίς να χρειάζεται να «ξυπνήσει» το ίδιο το τηλέφωνο- το εν λόγω τσιπ «στοχεύει» περισσότερο σε εφαρμογές fitness.

Το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και άσπρο χρώμα, με την εταιρεία να προσθέτει την επιλογή χρυσού (ή «σαμπανιζέ»). Η διάρκεια της μπαταρίας είναι αντίστοιχη/ λίγο μεγαλύτερη αυτής του iPhone 5, με 10 ώρες Wi-Fi browsing, 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και 10 ώρες χρόνου ομιλίας σε 3G.
Η πιο σημαντική "καινοτομία" στο 5S  είναι το  «Touch ID» αισθητήρα για αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, αυτός είναι ενσωματωμένος στο home button, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το «ξεκλείδωμα» της συσκευής σε συνδυασμό με τις πιο «παραδοσιακές» μεθόδους των κωδικών.

Το αποτύπωμα «διαβάζεται» σε ανάλυση 500 ppi. Κατά την Apple, το iOS 7 θα «ενημερώνει» το τηλέφωνο σχετικά με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη, έτσι ώστε να μπορεί να το αντιληφθεί σωστά σε όποια γωνία και αν αυτό τοποθετηθεί στον αισθητήρα. Τα εν λόγω δεδομένα θα κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται μόνο τοπικά, στον επεξεργαστή Α7 και όχι στο cloud.

Όλα αυτά δεν ενθουσίασαν τις αγορές...
Αυτό είναι το χθεσινό γράφημα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Apple...

Όπως βλέπετε κατά την διάρκεια της παρουσίασης η τιμή της μετοχής βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση αφού η αγορά περίμενε πολύ περισσότερα από την Apple ...
Τα κινητά με λειτουργικό Android έχουν πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά σήμερα σε σύγκριση με τα κινητά Apple και σαφώς  πιο ανταγωνιστικές τιμές...

Η επόμενη μάχη της Apple θα δοθεί στο ταμπλό .
ΑΝ οι πωλήσεις του 5C (πολύ ακριβό...) πάρουν μερίδιο από την τεράστια αγορά των φθηνότερων κινητών η τιμή της θα δει ξανά τα παλιά της ύψη.
ΑΝ όχι ας ετοιμαστούν οι επενδυτές για νέα κατρακύλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.