Σάββατο 18 Μαΐου 2013

"Ανοικτά" επαγγέλματα και "Ανταγωνισμός" εταιρειών ;;; ΛΑΘΟΣ νομίζεται...


Τα μέν "Ανοικτά" επαγγέλματα παραμένουν κλειστά  (δοκιμάστε να κάνετε ένα ΚΟΥΡΕΙΟ λ.χ) ενώ διαβάστε και την παρακάτω είδηση για να δείτε πως εννοείται ο ανταγωνισμός και η απελευθέρωση του καμποτάζ στην χώρα μας...

Με συντριπτική πλειοψηφία το Συμβούλιο Ακτοπλοϊών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) απέρριψε χθες,  το αίτημα των Μινωικών Γραμμών ΜΙΝΟΑ για την ετήσια δρομολόγηση από 1 Ιουλίου του επιβατηγού-οχηματαγωγού “Ίκαρος Παλάς” στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.



Σύμφωνα με πληροφορίες και διαρροές , 15 μέλη  ψήφισαν κατά του αιτήματος της Minoan Lines, ως εκπρόθεσμο, 4 ψήφισαν υπέρ και 1 μέλος, ψήφισε λευκό.

Κατά την συζήτηση στο ΣΑΣ ο  εκπρόσωπος των Μινωικών Γραμμών τόνισε   την ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας δρομολόγησης των πλοίων, το οποίο αντιβαίνει του ευρωπαϊκού κανονισμού 3577, ενώ σημείωσε ότι και άλλα παρόμοια αιτήματα στο παρελθόν έγιναν δεκτά από το ΣΑΣ.
Άλλα στελέχη της Minoan Lines που πήραν επίσης το λόγο αναφέρθηκαν στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει το υπό δρομολόγηση πλοίο.

Σημειώστε σε αυτό το σημείο ότι η απόφαση του ΣΑΣ είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα και την οριστική απόφαση θα λάβει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης...

Δηλαδή φτάσαμε πάλι σε απόφαση τύπου Ποντίου Πιλάτου εν έτι 2013 και μετά από 3 μνημόνια και την συνεχή επισήμανση για ανταγωνισμό και σπάσιμο των ολιγοπωλίων (μήπως πέσουν οι τιμές...) που έχουν φτάσει το ειστήριο του πλοίου να είναι ακριβότερο από αυτό του αεροπλάνου...


1 σχόλιο:

  1. μήπως να δούμε και το σκεπτικό της απόφασης ;

    Γιατί πολλές ναυτολογήσεις νέων πλοίων σε γραμμές τελικά οδήγησαν σε απόσυρση παλιότερων και σε εξαφάνιση του ανταγωνισμού και η αύξηση τιμών..

    Δείτε τι έγινε με τα νέα πλοία στις Κυκλάδες. Εξαφανίστηκαν όλες οι "φθηνές" γραμμές με τα παλιότερα πλοία κι έμεινε το μονοπώλιο.
    Το οποίο φυσικά θέλει να αποσβέσει τα δάνεια για τα νέα καράβια. Ήρθε κι η κρίση , έκοψαν και τα πετρέλαια, και φτάσαμε να έχουμε πανάκριβα εισιτήρια, λίγα δρομολόγια, και ταχύτητες παλιών εποχών.

    Τι να το κάνουμε να είναι καινούργια η καρέκλα που καθόμαστε στο ταξίδι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.