Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Τι δεν καταλαβαίνετε λέει η Fitch ;;; Η «εισφορά σταθερότητας» αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης ...


Οποιοδήποτε πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο περιλαμβάνει «εισφορά σταθερότητας» επί των τραπεζικών καταθέσεων αυξάνει αναπόφευκτα τον κίνδυνο μετάδοσης της κυπριακής κρίσης στην Ευρωζώνη, επισημαίνει ο οίκος Fitch.

Όπως εξηγεί ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, ο κίνδυνος για τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης δεν απορρέει από την αστάθεια που παρατηρείται στην Κύπρο, αλλά από την πρόταση επιβολής εισφοράς στις καταθέσεις, η οποία από μόνη της δημιουργεί «προηγούμενο» στη νομισματική ένωση.

«Η πρόταση επιβολής εισφοράς σταθερότητας, ακόμη και εάν αποσυρθεί, δημιουργεί ένα προηγούμενο, σύμφωνα με το οποίο οι μηχανισμοί διάσωσης με εμπλοκή των καταθετών καθίστανται αποδεκτό εργαλείο πολιτικής», σημειώνει στη σημερινή του ανακοίνωση.



Η απώλεια εγγυημένων καταθέσεων θα αποτελούσε ένα πρωτοφανές βήμα για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνης και ενδέχεται να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την αξιολόγηση των τραπεζών, καθώς εντείνει την αβεβαιότητα των επενδυτών, προειδοποιεί η Fitch.
Πηγή: Ν

Σημείωση Αντίλογου: Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τόσοι πολλοί  υπουργοί οικονομικών απ' όλη την Ευρωζώνη συνεδρίαζαν όλο το βράδυ και δεν κατάφεραν να προβλέψουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που τονίζει και η ανακοίνωση της Fitch ...

Προφανώς και δεν μπορεί να μήν αντιλήφθηκαν ότι άναψαν το σπίρτο στην πυριτιδαποθήκη...
Το που αποσκοπούν οι "μεγάλοι" της Ευρωζώνης  με αυτή τους την κίνηση δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμα  να το αντιληφθούμε...

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ είναι προφανές. Ο στόχος είναι να πέσει χρήμα στην αγορά :) "Προκειμένου να βάλει χέρι στα λεφτά μου ο κάθε χλιμίτζυρας δεν κάθομαι να τα ξεκοκαλίσω μια ώρα αρχίτερα;" Ετσι λοιπόν αντί να περιμένουμε τις Τράπεζες να διοχετεύσουν χρήμα στην αγορά δανείζοντας τις καταθέσεις ,οι καταθέτες τις ρίχνουν απ΄ εθείας στην κατανάλωση και η οικονομία παίρνει μπρος.
    Δεν την άκουσα αυτή την εκδοχή ακόμα αλλά με τόσα που ακούμε αυτό τον καιρό.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα μικρά ποσά είναι πολύ λογικό και εύλογο αυτό που λές...
    Για τα μεγάλα όμως νομίζω ότι είναι πιθανότερο Ελβετία η κάπου αλλού παρά στην Κατανάλωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωωωωπ! Για πλάκα το έγραψα, απλώς κάτι πάτησα λάθος και δεν μου βγήκαν οι χαμοχελαστές φατσούλες.
    Τα μεγάλα ποσά στην Ελβετία, τα μικρά στα μπαούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.