Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ...


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ...
«Η Γαλλία δίνει μαζί μας τον αγώνα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του, μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη στενή συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών για τη συμφωνία που υπεγράφη για τον τουρισμό. «Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τον σεβασμό του για τις θυσίες που κάνουν οι Ελληνες πολίτες» τόνισε και πρόσθεσε:
«Μου είπε για την ανάγκη ανάπτυξης μέτρων για αντιμετώπιση της ανεργίας που θωρακίζουν την κοινωνική συνοχή. Συζητήσαμε για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη στο πρώτο εξάμηνο του 2014 που η χώρα μας θα έχει την προεδρία.
Κουβεντιάσαμε επίσης για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε ενέργεια, άμυνα, μεγάλα έργα και αποκρατικοποιήσεις. Η Γαλλία θα μας βοηθήσει και με το κτηματολόγιο, ενώ θα υπογραφία συμφωνία και με τον τουρισμό. Ο Γάλλος πρόεδρος με την κίνηση της χώρας του στο Μάλι έδωσε σαφές δείγμα για τη σταθερότητα που επιδιώκει στην περιοχή.
Εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Γαλλία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και είναι πολύ σημαντικό οι ισχυρότεροι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γαλλία και Γερμανία, να στηρίζουν τη χώρα μας».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ HOLLANDE...


Στέλνω μήνυμα φιλίας, στήριξης, εμπιστοσύνης και ανάπτυξης.
«Πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα. κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία για να πετύχει» ...

«Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να πουλήσω εξοπλισμούς, το άκουσα κι αυτό, ήρθα για να δείξω αλληλεγγύη και να επανέλθει η εμπιστοσύνη για να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα»,

Χαρακτηριστικά σημεία των όσων τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, είναι μεταξύ άλλων:
«Είμαι εδώ για να ενισχύσω τις επενδύσεις».
«Ήρθα για να εκφράσω στον ελληνικό λαό τη στήριξη της Γαλλίας και την εμπιστοσύνη που θέλουμε να δείξουμε για τη δράση της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες».
«Προσπάθησα να πείσω τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη».
«Ήρθα στην Αθήνα για να κινητοποιήσω τις γαλλικές επιχειρήσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.