Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μέχρι σήμερα Βρούτσης & Χατζηδάκης σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της αλλαγής πορείας της χώρας...

Για τον δραστήριο κ. Βρούτση έχουμε πολλάκις αναφερθεί ...


Σήμερα όμως ο Κ. Χατζηδάκης παρουσίασε το τεράστιο βάρος που θα σηκώσει για να αλλάξει πορεία ο τόπος...

Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO (θυγατρική του ΟΣΕ για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού), η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, η απελευθέρωση της αγοράς των ΚΤΕΛ ως το τέλος του 2015, η επανεκκίνηση των έργων για την κατασκευή των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητόδρομων και η άρση των ρυθμιστικών εμποδίων για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την αποκλιμάκωση των τιμών, περιλαμβάνονται στους δέκα άξονες δράσης που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.



Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε σήμερα και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εθνικών δεσμεύσεων της χώρας στους τομείς ευθύνης του υπουργείου. Θα ακολουθήσει, όπως ανέφερε, η παρουσίαση των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας και την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών πέραν των συζητήσεων που γίνονται με την "τρόικα".

Δείχνει λοιπόν έντονη  κινητικότητα στους τομείς που δέν είχε κάνει ΤΙΠΟΤΑ το ΠΑ-ΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Χατζηδάκης , πράγμα που ικανοποιεί (εν μέρει...) τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ που έχει η χώρα για εκσυγχρονισμό των δομών της και που δεν τολμούσε να δρομολογήσει μόνη της τόσα χρόνια ...
Έπρεπε να τα ενσωματώσει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και να μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ με κυρώσεις για να αναγκαστούμε να δράσουμε σαν χώρα...


Μπράβο και στους δύο.
Ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν τον δρόμο αυτό και άλλοι υπουργοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.