Σε άλλο σημείο προβλέπει: «Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει μείωση 12% κατά μέσο όρο στα “ειδικά μισθολόγια” του δημόσιου τομέα, η οποία θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιουλίου 2012 και θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξεως των 205 εκατ. ευρώ». Η τρίτη δράση έχει ως εξής: «Ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων καταργείται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται από απλούστερη νομοθεσία».
Τα ανωτέρω αποτελούν προφανώς απάντηση σε όσους συνέλεξαν ψηφουλάκια, διαδίδοντας ότι οι προηγούμενοι «δεν διαπραγματεύθηκαν τίποτε». Δεν θα έλεγαν τα ίδια αν είχαν διαβάσει όσα ψήφισαν (ή καταψήφισαν) με το Μνημόνιο. Θα αναγνώριζαν τρεις στοιχειώδεις στόχους / μεταρρυθμίσεις, οι οποίοι συζητούνται τα τελευταία είκοσι και βάλε χρόνια. Χωρίς καμία κυβέρνηση να έχει κατορθώσει να φέρει αποτελέσματα.
Η κόπρος του Αυγείου που έχει σωρευθεί στα διοικητικά δικαστήρια αποτελεί πρώτης τάξεως παράγοντα αποθάρρυνσης χρηστής και αρτίως οργανωμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ξεχωρίζει ως βασικό χαρακτηριστικό δημόσιας διαφθοράς και παρεμπόδισης διεθνών επενδυτικών σχεδίων. Κανένα σύγχρονο κράτος δεν επιτρέπει παρόμοια κατάσταση. Τα ειδικά μισθολόγια επρόκειτο να καταργηθούν με στόχο την εξομάλυνση, επιτέλους, του συστήματος αμοιβών στον κρατικό τομέα. Πρόκειται ακόμη για εξόφθαλμο παράγοντα εύνοιας προς ορισμένα τμήματα της διοίκησης, ενώ φορτώνει με κόστος το κράτος, χωρίς να έχει υπολογισθεί η ενδεχόμενη αποτελεσματικότητά τους.
Η κατάργηση του περίπλοκου και γραφειοκρατικού συστήματος φορολογικής παρακολούθησης των λογιστικών πραγμάτων των επιχειρήσεων αποτελεί σταθερά πρόταση όλων των εισηγήσεων που έχουν γίνει επί εικοσαετία στο ελληνικό κράτος. Ο περίφημος Κώδικας αποτελεί αναχρονισμό, που υπηρετεί τη διαφθορά και τους φοροδιαφεύγοντες.
Στα τρία αυτά παραδείγματα, εύκολα προστίθενται πολλά ακόμη. Αρκεί να αφαιρεθούν οι κομματικές παρωπίδες και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα προσαρμογής. Το μήνυμα έρχεται από όλες τις πλευρές, με την ίδια συχνότητα και τον ίδιο τονισμό. Βιαστείτε, τώρα που ξεκαθαρίσατε με την πολιτική εκκρεμότητα. Δείξτε σε όλους ότι είστε ικανοί να βάλετε γρήγορα μπροστά την οικονομία σας. Ξεχωρίστε τα σημαντικά και βάλτε τα στην αρχή. Με αποφασιστικότητα και χωρίς πολλές «επαναδιαπραγματεύσεις».
Του Μπάμπη Παπαδημητρίου από το ΣΚΑΙ
Αγαπητέ Αντίλογε, η εισαγωγή του άρθρου που φιλοξενείς γράφει: "Η επόμενη κυβέρνηση διαθέτει έτοιμο πρόγραμμα."
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρα αφου υπάρχει έτοιμο πρόγραμμα, προφανώς το μνημόνιο εννοεί, τι μας τσαμπουνάγε (έλεγε) προεκλογικά η Ν.Δ, περί προγράμματος ;;
Αγαπητέ Babis ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν αρκετοί από τους ΑΕ , Π.Καμμένος , είναι ότι το μνημόνιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όλο κακό...
Περιλαμβάνει ενέργειες όπως για παράδειγμα την τροποποίηση ΚΒΣ που έπρεπε να τον είχαν καταργήσει προ πολλών ετών οι ΈΛΛΗΝΕΣ πολιτικοί ΜΟΝΟΙ τους χωρίς να τους υποχρεώνει κανείς...
Γιατί να μήν το υοθετήσει ο Σαμαράς που πάντα έλεγε για την ανάγκη της αλλαγής του ;;;
Όσον αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ , από την στιγμή που ΔΕΝ είναι αυτοδύναμη αλλά μέρος από τα ΤΡΙΑ κόμματα που θα απαρτίζουν την νέα κυβέρνηση είναι φυσικό να μήν το εφαρμόσει αυτούσιο αλλά στρογγυλεμένο ώστε να καλύπτονται ΟΛΟΙ.
Αυτό να το συνηθίσουμε και να μήν το θέτουμε σαν επιχείρημα , μια και μάλλον οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις θα αργήσουν να ξανάρθουν...
Όσον αφορά το άρθρο.
Είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο ενός ανθρώπου που ξέρει την αγορά.
Προφανώς και δεν με καλύπτει 100% αλλά σαν ενδιαφέρουσα τοποθέτηση θέλησα να την μοιραστώ και με άλλους...