Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ελκυστικότητα για επενδύσεις στην Ελλάδα ;;; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ;;;

Στην τελευταία θέση του καταλόγου 14 χωρών της Ευρώπης, ως προς την ελκυστικότητά τους για την ίδρυση επιχειρήσεων, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας του Αυστριακού υπουργείου Οικονομίας, Austrian Business Agency (ΑΒΑ) και στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από 14 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Αξιοσημείωτη είναι η διαπίστωση της έρευνας ότι ελάχιστη σημασία για την επιλογή του τόπου ίδρυσης επιχειρήσεων έχουν, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, οι παράγοντες εργασιακό κόστος (μόλις 24%) και φόρος επιχειρήσεων (23%).
Σημείωση Αντίλογου : Αυτό από μόνο του πρέπει να δώσει την τελική απάντηση στους ΗΛΗΘΙΟΥΣ που νομίζουν ότι όταν με με νόμο μειώνουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας  θα φέρουν ... ανάπτυξη...


Στη βαθμολογική κλίμακα της έρευνας, από 1 έως 4, με άριστα το 1, η Ελλάδα βαθμολογείται με το βαθμό 3,7 , ενώ στην πρώτη θέση του καταλόγου ελκυστικότητας των 14 χωρών βρίσκεται η Γερμανία με το βαθμό 1,4 και ακολουθούν Σουηδία (1,5), Ελβετία (1,8), Ολλανδία (1,8) και Αυστρία (1,9), που εμφανίζεται να προηγείται από θεωρούμενες ως ιδιαίτερα «ελκυστικές» για επιχειρηματίες χώρες, όπως Φινλανδία, Βρετανία ή Γαλλία.
Σημείωση Αντίλογου : Όλες αυτές οι χώρες έχουν πολλαπλάσιο από τον Ελληνικό κατώτερο μισθό ... 
Συμπέρασμα ;;; 
Ακόμα και στο μισό του κατώτερου της Βουλγαρίας να πάνε τον Ελληνικό μισθό , επενδύσεις ΔΕΝ θα έρθουν γιατί η χώρα (δηλαδή το ΚΡΑΤΟΣ) είναι αναξιόπιστη...


Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναφέρουν ως σημαντικότερους παράγοντες για την αξιολόγησή τους ως προς την ελκυστικότητα των 14 χωρών, τα ενεργειακά δίκτυα στην κάθε χώρα (74%), το καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό (71%), την εξειδίκευση των εργαζομένων (65%), καθώς επίσης τα δίκτυα επικοινωνίας και δεδομένων, τα περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά πρότυπα, και τις επιδοτήσεις στην έρευνα.
Κατόπιν αυτών αξιολογείται η πολιτική και η οικονομική σταθερότητα μιας χώρας, ενώ πολύ μικρότερης σημασίας φαίνεται να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ποιότητα ζωής στη χώρα εγκατάστασης επιχειρήσεων.
Σημείωση Αντίλογου : Ποιος 'Ελληνας λοιπόν ψηφοφόρος θα πάει να ψηφίσει κάποιο από τα κόμματα που δέχονται την ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑ ότι για να κάνουν ανταγωνιστική την χώρα πρέπει να εξευτελίσουν τους πολίτες της ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.