Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Συνταγματικό ΑΝ είναι "έκτακτο" το τέλος ...

"Τετράγωνη Λογική"...
Το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ολομέλεια του , έκρινε ΝΟΜΙΜΗ τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο κρίθηκε πάντως από τους συμβούλους νόμιμο.

Η αποόφαση αυτή στηρίζεται στο ότι αυτό το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος, δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά, αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια.
Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Αφήνοντας ένα "μικρό παραθυράκι", το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το χαράτσι από έκτακτό που είναι σήμερα μεταβληθεί σε πάγιο να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του.
Για να γίνει βέβαια αυτό (να κριθεί ΞΑΝΑ δηλαδή...) θα πρέπει να προσβληθεί και πάλι η νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά αν χρειαστεί (που ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ...) ο τότε υπ. οικονομικών θα βάλει Έκτακτο Χαράτσι για την επόμενη διετία...
Μακρυά από το Υπ.Οικ οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί "ΜΟΝΙΜΟ"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.