Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πριν να είναι πολύ αργά ...

 Ολοι σχεδόν οι οικονοµικοί δείκτες εξελίσσονται πολύ χειρότερα από ό,τι επισήµως είχε προβλεφθεί και προγραµµατισθεί. Η ύφεση κατά την τελευταία τριετία έφθασε αθροιστικά στο 16%, το δηµοσιονοµικό έλλειµµα επιµένει γύρω σε διψήφιο αριθµό και το δηµόσιο χρέος αυξάνεται µε ασυγκράτητους ρυθµούς, παρά τις ανελέητες περικοπές µισθών και συντάξεων και τις αλλεπάλληλες αφόρητες φορολογικές επιβαρύνσεις. Οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων έχουν πάρει µαζικό χαρακτήρα, ενώ η ανεργία πλησιάζει, αν δεν ξεπέρασε, το ένα εκατοµµύριο ψυχές. Η κυβέρνηση φαίνεται να τα έχει χαµένα καθώς µάταια περιµένει από µια άθλια, νωχελική, αδιάφορη και όχι σπάνια διεφθαρµένη δηµόσια διοίκηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Πολύ περισσότερο όταν και όσα αποφασίζονται δεν εφαρµόζονται από το ίδιο το πολιτικό σύστηµα που φέρει τη σφραγίδα του κρατικού τέρατος που εξέθρεψε, διέφθειρε και αποθράσυνε η διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ την τελευταία τριακονταετία, µε την ευγενή συνεργασία της Νέας ∆ηµοκρατίας, τη λαϊκίστικη και εκβιαστική παρότρυνση της Αριστεράς και της πανίσχυρης λόγω µονοπωλιακών δυνάµεων συνδικαλιστικής νοµενκλατούρας του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, αλλά και ουκ ολίγων αδίστακτων συντεχνιών και του ιδιωτικού τοµέα.

Και να έχεις και την αξιωµατική αντιπολίτευση να προσβλέπει στην ανάκτηση της προ διετίας απολεσθείσας εξουσίας, από την οποία εξεβλήθη λόγω ανεπάρκειας ή αδυναµίας να ανταποκριθεί στην κρισιµότητα των περιστάσεων, στις οποίες ουκ ολίγον συνέβαλε και η ίδια, καθώς οι ευγενείς φιλοδοξίες των νεότερων πολιτικών ηγετών περιορίζονται στο πώς θα καταλάβουν την εξουσία. Ακριβώς γι’ αυτό και ο σχεδιασµός τους περιορίζεται στο πώς θα το επιτύχουν υποσχόµενοι µαγικές λύσεις (δηλαδή υπονοώντας διορισµούς, νοµιµοποιήσεις παρανοµιών, απαλλαγή από φορολογικά ή άλλα χρέη και ό,τι άλλο επιθυµούν οι διαχρονικά πολύτιµοι ανά την επικράτεια κοµµατάρχες και το συνήθως ιδιοτελές περιβάλλον τους), είτε υπάρχουν λεφτά είτε δεν υπάρχουν.

Μανιφέστο ... προσωπικής διάσωσης!...


H είδηση του Σαββατοκύριακου είναι ότι τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκ των οποίων το ένα εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού, έγραψαν μαζί, άρθρο "προβληματισμού" και υποκριτικής αυτοκριτικής θα  έλεγα εγώ, το οποίο επί το επαναστατικότερο, πήρε τη μορφή"μανιφέστου"! 
Μάλιστα!

Ξεκίνησα να διαβάζω το "μανιφέστο-αυτοκριτική" των επιφανών και διακεκριμένων στελεχών, τα οποία επί σειρά ετών συνδιαμόρφωναν και εκτελούσαν την πολιτική του κόμματός τους, αλλά η ανοχή μου μου επέτρεψε να τελειώσω μόνο τις δύο πρώτες παραγράφους!
Στις παραγράφους αυτές, οι τρεις "Illuminati" του ΠΑΣΟΚ, περιγράφουν πολύ συνοπτικά και με μεγάλη επιείκεια ό,τι κακό προξένησε το κόμμα τους, όλα τα προηγούμενα χρόνια που διαχειρίστηκε την εξουσία! Αν η συγκεκαλυμμένη αυτοκριτική διάθεσή τους ήταν ειλικρινής, θα ανέφεραν και το τι έκανε το κόμμα τους όταν αυτό ήταν στην Αντιπολίτευση!
Αλλά αυτό τους διέφυγε, προφανώς!

Μόνο σαν κόμικ...

Όπως λέγαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση η διαπλοκή προωθεί "Νέους" και "Άφθαρτους" για να αντικαταστήσουν το φθαρμένο προϊόν της "Αλλαγής"...

Μέχρι και καρτούν τους έκαναν στην φυλλάδα ΤαΝεα...

ΠΑΝΙΚΟΣ σας λέω...
Όταν προσπαθούν να παρουσιάσουν το αρσενικό κακέκτυπο της "Μάρθας Βούρτση" σαν ... λύση!!!

Πανικός στην διαπλοκή...

Οι εργολάβοι σε πανικό ...
Επιτέλους ο ΤΡΟΜΟΣ τους ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΣ...
Προσπαθούν να δημιουργήσουν εναλλακτικές λύσεις ποντάροντας ακόμα και σε "κουτσά άλογα"...