Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Χολή βγάζουν κατά του Σαμαρά ...

Η αναφορά του στην αποκατάσταση της αδικίας του κοψίματος των μισθών που έκανε το ΠΑΣΟΚ έχει φέρει μεγάλη ταραχή στο πράσινα blogs .

ΑΜΟΚ τους έχει πιάσει κατηγορώντας τον είτε για "λαϊκιστή" που τολμά να λέει "ψέματα" στον λαό ότι δηλαδή θα "αποκαταστήσει" αφού όπως λένε η τρόικα ΔΕΝ θα το ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ  , η μιλάνε για λεφτα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ώστε να αυξήσει τις συντάξεις κλπ κλπ...

Μόνο που ο Α.Σαμαράς δεν μιλά για την αποκατάσταση με το που θα αναλάβει την κυβέρνηση...

Δεν φαντάζονται τι τους περιμένει…

Του Γιώργου Χαρβαλιά*

Συνήθως το περίσσιο θράσος και η αβάσταχτη αλαζονεία της εξουσίας, είναι χαρακτηριστικά αυταρχικών καθεστώτων που δεν έχουν συναίσθηση ότι πλησιάζει το τέλος τους. Γι αυτό και προκαλεί κατάπληξη, όταν τέτοια πολιτικά χαρακτηριστικά, εμφανίζει μια εκλεγμένη κυβέρνηση άβουλων εντολοδόχων που μέχρι προχθές παράπαιε, πότε κλαψουρίζοντας και πότε εκβιάζοντας, ενώ σήμερα πανηγυρίζει δίπλα στα συντρίμμια του πεδίου μάχης που άφησαν οι πραιτωριανοί της.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που σε ρόλο αχυράνθρωπου προίσταται στο ετερόκλητο κοινοβουλευτικό σχήμα της δανειακής υποτέλειας, έχει ασφαλώς κάποια ελαφρυντικά. Αποδεδειγμένα πλέον, διαθέτει μειωμένη συνείδηση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας καθώς και ιδιόρρυθμη αντίληψη του εθνικού συμφέροντος. Σε απλά ελληνικά, βρίσκεται ή υποδύεται ότι βρίσκεται, στο δικό του μαγικό κόσμο. Και δυσκολεύεται να καταλάβει τι συμβαίνει, έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο, το γυμναστήριο και τους μοδάτους τόπους κοινωνικής συνεύρεσης, όπου σε λίγο θα περιορίζει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

H N.Δ δεν θέλει μεταρρυθμίσεις …

Αυτό έχει περάσει στο εξωτερικό από την στάση της !!!

Δεν είναι δυνατόν το κόμμα της Ν.Δ ,  να έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης εδώ και ενάμισι χρόνο , να ψηφίζει τα μισά περίπου άρθρα του εφαρμοστικού του μεσοπρόθεσμου (αυτά δηλαδή που φέρουν μεταρρυθμίσεις !!!) και ο Γερμανός υπουργός να λέει στην συνέντευξή του στο Βήμα αυτό !!!

Τα ίδια περίπου λέει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος !!!

e-Επιλογές της 01/07/2011