Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή Καρατζαφέρη: "Σκληροβατούμε αχθοφορούντες"!

Ναι! Τη διάβασα όλη! 
Βίτσια είναι αυτά! 
Καλά τα λέει! 
Όλοι τους καλά τα λένε και τα γράφουν! 

Στην πράξη τα χαλάνε!


Κάπου εκεί στην επιστολή διάβασα τη φράση:  "... αποφασίσαμε, χωρίς κανείς να μας το επιβάλει ... να ψηφίσουμε υπέρ των διαρθρωτικών μέτρων του μνημονίου το Μάϊο του 2010"!

Επιτέλους το παραδέχθηκε γιατί, έκτοτε όλα τα περιφερειακά στελέχη του, έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι δεν καταλάβαμε τότε τι έγινε!


Δεν είναι όμως αυτό το θέμα! Δε θα κάνω κριτική επί της ουσίας της επιστολής! Θα σταθώ σε δύο λέξεις που εισήγαγε ο Πρόεδρος με την επιστολή του:
"Εμείς" γράφει, αχθοφορούντες το πνεύμα των αρχαίων Αθηναίων.... " και πιο κάτω, "... πρέπει να τερματίσουμε ακμαίοι τη σκληρόβατη μαραθώνια διαδρομή"!
Γλωσσοπλάστης ο Πρόεδρος, με έφεση στον εντυπωσιασμό! Του αρέσουν οι "ρίμες" οι ακροστιχίδες" και οι εντυπωσιακές ατάκες, ανεξαρτήτως περιεχομένου!

Το "αχθοφορούντες" συναντάται στο βιβλίο "Nehemiah 4 " της Βίβλου και με όλο το σεβασμό προς την αδιαμφισβήτητη παιδεία του Προέδρου η λέξη αχθοφόρος, σημαίνει στα νεοελληνικά "χαμάλης" αυτός δηλαδή που κουβαλάει τις αποσκευές πελατών ενώ η ερμηνεία της αρχικής λέξης "άχθος" από την οποία προέρχονται το "αχθοφόρος" και οι "αχθοφορούντες" είναι ακριβώς "το βαρύ ψυχικό φορτίο που προκαλεί δυσάρεστες συναισθηματικές καταστάσεις"!
Κατά συνέπεια ατυχής η σύνδεση της λέξης με το ότι όλοι οι Έλληνες με καμάρι και υπερηφάνεια σηκώνουμε στις πλάτες μας μια ιστορία των 3000 ετών!
Η άλλη λέξη "σκληρόβατη" είναι απλά καρατζαφέρειος νεολογισμός! Δεν υπάρχει!
Υπάρχουν πολλές άλλες λέξεις για να χαρακτηρίσει κανείς μια κακοτράχαλη, δύσβατη, ανηφορική, στρωμένη με αγκάθια διαδρομή, αλλά είπαμε ότι ο Πρόεδρος έχει τον τρόπο του να εντυπωσιάζει!

Επιμύθιον: Δηλαδή τώρα με την επιστολή Καρατζαφέρη, οι τοκογλύφοι μας ησύχασαν και θα μας δώσουν τη δόση μας;


Πηγή : Antiparatheseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.