Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Οι εξελίξεις με το φώς της ημέρας...

Διαβάζω σε πολλά φιλικά blogs την απογοήτευσή τους για το ΝΑΙ Σαμαρά στην δημιουργία της ΝΕΑΣ κυβέρνησης υπό (όπως δείχνουν τα πράγματα και μάλλον θα επιβεβαιωθεί) τον κ. Λουκά Παπαδήμο...

Απέφυγα επιμελώς να σχολιάσω τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου.
Όχι γιατί δεν έχω άποψη πάνω σε αυτές αλλά γιατί δεν μου αρέσει να σχολιάζω σενάρια .

Πολλοί θεωρούν ΛΑΘΟΣ την επιλογή Παπαδήμου λόγω της θητείας του στην Τ.τ.Ε.
Ίσως ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ να έχουν δίκιο.
Όμως από την στιγμή που οι αποφάσεις των δύο μεγαλύτερων κομμάτων λαμβάνονται κάτω από την ΑΠΕΙΛΗ - ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ (ή όπως αλλιώς θέλετε να το χαρακτηρίσετε) των δανειστών (δείτε το τί έλεγε χθες ο Όλι Ρέν...) για την επιστροφή στην ΔΡΑΧΜΗ , ο κ. Παπαδήμος είναι ότι πιο "ΦΙΛΙΚΟ" πρός τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας.
Με τον κ. Παπαδήμο οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας θα νιώσουν πιο ΑΝΕΤΑ...
Τον γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ από την θητεία του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Θεωρούν ΔΕΔΟΜΕΝΗ την προσήλωση του στην πρόοδο του κοινού νομίσματος ΟΠΩΣ την ΕΝΝΟΥΝ οι Γερμανοί και οι λοιποί ΒΟΡΕΙΟΙ Ευρωπαίοι...

Με τον κ. Παπαδήμο (ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ πάντα μιλώντας) θα μειωθούν οι ανησυχίες τους για το ΑΝ Η ΧΩΡΑ θα μείνει προσκολλημένη στο κοινό νόμισμα και θα σταματήσει η συνεχής αρνητική διαφήμιση (ή μήπως ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ) της χώρας σε ανώτατο επίπεδο.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι πλέον ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Επανέρχομαι στην κριτική που γίνεται στον κ. Σαμαρά από φιλικά Blogs .
Είναι αλήθεια ότι ΔΕΝ επετεύχθη το μέγιστο.

Όμως ΚΑΙ ΜΟΝΟ που ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ από την Πρωθυπουργία ένας από τους πιο καταστροφικούς Πρωθυπουργούς που έχουν περάσει από αυτό το αξίωμα , είναι μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ .
Είναι ΕΥΤΥΧΙΑ για την χώρα (για να παραφράσω την ρήση του κ. Πάγκαλου ...) 

Είναι όμως εξίσου αλήθεια ότι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της χώρας , ένας εκλεγμένος (και ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ) Πρωθυπουργός ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ μπροστά στον αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης ΔΥΟ μόλις χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του , έχοντας βγάλει στο τραπέζι ότι σενάριο μπορούσε να σκεφτεί και ότι σενάριο του πρότειναν Έλληνες και ΞΕΝΟΙ μόνο και μόνο για να πείσει τον κ. Σαμαρά να τον ΑΠΑΛΑΞΕΙ από την ευθύνη των πράξεών του !!!

Είναι ένα ΝΕΟΣ τρόπος για να δραπετεύσει από μία θέση που ΔΕΝ είχε τις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ να διαχειρισθεί...
Γιατί πολλοί θα ήθελαν να είναι πρωθυπουργοί σε αυτή την χώρα αλλά ελάχιστοι έχουν την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ την χώρα σε σωστή κατεύθυνση.

2 σχόλια:

  1. Ρώτησε κανείς τον λαό πως νοιώθει άραγε ενδιαφέρει καθόλου τον λαό αν νοιώσουν καλά αυτοί και τέλος αρκετα με το κόλπο της 6ης δόσης. Το χαράτσι να το πληρώσουμε η να περιμάνουμε να το πάρει πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό zouzouni ,
    Το σωστό θα ήταν να ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ο λαός για το ΠΩΣ θα νιώσουν βολικά ΑΥΤΟΙ που τον συντηρούν με ΔΑΝΕΙΚΑ (αφού εκεί μας κατάντησαν σαν χώρα οι πολιτικοί μας) ώστε να συνεχίσουν να συντηρούν το όποιο επίπεδο ζωής μίας σύγχρονης χώρας μας απέμεινε...

    Η Εναλλακτική θα ήταν η επιστροφή στην δραχμή και σε επίπεδο ζωής τύπου ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

    Να τελειώνουμε πλέον με τον λαϊκισμό των ΜΜΕ που πουλάνε το παραμύθι των "κακών" ξένων που θέλουν το "κακό" μας και να δούμε την πραγματικότητα.
    Τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ - ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ που ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ αφού πρώτα μας ΤΑΞΟΥΝ χάντρες και καθρεπτάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.