Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Πόλεμος στην κοινωνία [Νέο Επεισόδιο] ...

Τον Γ. Πρετεντέρη μπορεί κανείς να τον λατρεύει η να τον μισεί αναλόγως του άρθρου που δημοσιεύει...
Ένα μόνο δεν μπορεί να του καταλογισθεί .

Ότι ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ θέση...

Προσωπικά αδιαφορώ για ορισμένες θέσεις και άρθρα που έχει δημοσιεύσει προσπαθώντας να εξωραΐσει μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο...
Ανθρώπινο είναι και αυτό , πόσο μάλλον όταν στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπήρξε ενεργή η συμμετοχή του στην διαμόρφωση της πολιτικής...
Διαβάζω το σημερινό του άρθρο στο Βήμα και δεν μπορώ να μήν το αναδημοσιεύσω (και σχολιάσω...) αφού μέσα σε λίγες γραμμές αποδομεί όλα τα επιχειρήματα του Υπ. Οικονομικών και κατά συνέπεια της κυβέρνησης...
Θα μου πείτε , "εσύ αντιπολιτεύεσαι γιαυτό σου αρέσει το άρθρο" , και ίσως έχετε εν μέρει δίκιο.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΑΙ όχι κατ' ανάγκη ΜΟΝΟ την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κυβέρνηση αλλά την πολιτική που εφαρμόζει σε ορισμένα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας...
Για μένα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να νομοθετεί η ΟΠΟΙΑ κυβέρνησή ΜΕΙΩΣΗ μισθών στον ιδιωτικό  τομέα της οικονομίας...
Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτόν ΜΠΟΡΟΥΝ να τα βρούν...
Ούτε χαζοί είναι οι εργαζόμενοι ούτε δράκουλες οι επιχειρηματίες...
Στο τέλος τέλος ΟΤΙ εισπράττει αυτό το κράτος ΑΠΟ αυτόν τον τομέα τα εισπράττει ...
Ας αφήσουν λοιπόν ΗΣΥΧΟ το μόνο τμήμα που παράγει σε αυτή την χώρα...
Διαβάστε το άρθρο παρακάτω:

Quote
Φίλος αναγνώστης μού επισημαίνει ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τη μείωση του κόστους εργασίας που φαίνεται να αναζητεί (τώρα και έπειτα από πολλές διαψεύσεις...) η κυβέρνηση μπορεί να επιτευχθεί με έναν πολύ αποτελεσματικό τρόποτην καθιέρωση της δουλείας.
Ετσι, επισημαίνει ο αναγνώστης, το κόστος εργασίας θα μειωθεί στο ελάχιστο και η Ελλάδα θα καταστεί ευθέως ανταγωνιστική χωρών όπως η Κίνα, το Μπανγκλαντές ή η Ινδονησία, όπου οι εργαζόμενοι δραστηριοποιούνται σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου.

Ομολογώ ότι η ιδέα είναι ελκυστική. Δεν ξέρω, βεβαίως, αν θα τη συγκρατήσει ο υπουργός Οικονομικών αλλά καλό είναι να υπάρχει στο ντουλάπι για μια δύσκολη στιγμή. Διότι βλέπω να έρχονται αρκετές δύσκολες στιγμές.

Ως τότε, πάντως, ο κοπτόμενος περί την ανταγωνιστικότητα υπουργός θα μπορούσε να σκεφτεί μερικούς πιο αυτονόητους τρόπους για να τη βελτιώσει.

- Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να μειώσει δραστικά τη φορολογία των επιχειρήσεων ώστε να ελαφρύνει τη φορολογική επιβάρυνσή τους.

- Θα μπορούσε επίσης να μειώσει τις υποχρεωτικές εισφορές και όλες τις διοικητικές δεσμεύσεις που επιβαρύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

- Θα μπορούσε να μη φορολογεί μια επιχείρηση πέντε φορές (!) μέσα σε ένα εξάμηνο και να κόψει τις έκτακτες εισφορές που τη γονατίζουν.

- Θα μπορούσε να βελτιώσει τις συνθήκες ανταγωνιστικότητας στη χώρα απελευθερώνοντας τις επιμέρους προστατευόμενες αγορές από περιττές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις.

- Θα μπορούσε να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, με διευκολύνσεις χρηματοδότησης και με πρόσθετα φορολογικά κίνητρα.

Γενικώς, δηλαδή, ο υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε με αυτά και με πολλά άλλα να βελτιώσει δραστικά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Πώς; Μειώνοντας το βάρος του κράτους και όχι τις αποδοχές των εργαζομένων. Κάνοντας, δηλαδή, μια επιλογή που θα υπηρετεί τους ανθρώπους και την κοινωνία, όχι τους στόχους φορολογικών εσόδων του μνημονίου.

Υποψιάζομαι ότι δεν θα το κάνει. Η κυβέρνηση μένει, δυστυχώς, προσκολλημένη σε μια περιοριστική και φορομπηχτική πολιτική. Στον εύκολο δρόμο του χαρατσιού.

Διαπιστώναμε εδώ πριν από μερικές εβδομάδες ότι συμπεριφέρονται λες και έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην κοινωνία. Οπως φαίνεται, η προαγγελλόμενη επίθεση στις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα θα αποτελέσει το επόμενο επεισόδιο αυτού του πολέμου.

Υποθέτω ότι θα είναι και το τελευταίο. Οχι απαραιτήτως επειδή η κυβέρνηση θα κερδίσει την παρτίδα και θα λήξουν οι εχθροπραξίες. Αλλά επειδή δεν μπορώ να φανταστώ ποια κυβέρνηση, ποια Βουλή και ποιο ΠαΣοΚ θα διεκπεραιώσουν μια τέτοια πολεμική επιχείρηση.

Του Γ.Πρετεντέρη από το ΒΗΜΑ
UnQuote

Πώς να διαφωνήσεις με τα παραπάνω;;;
Όταν τα ζούμε εδώ και ενάμισι χρόνο και βλέπουμε ξεκάθαρα ότι η υπερφορολόγηση έφερε αντίθετα  αποτελέσματα...
Ας τολμήσει το υπ.Οικ. να δώσει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τί χρήματα ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ από την φορολογία των αυτοκινήτων το 2010 (σε σύγκριση με το 2008 και το 2009) και τι ΠΡΟ Υπολογίζει ότι ΘΑ εισπράξει το 2011...
Ας μας πεί ΤΙ εισέπραξε το 2010 από τις ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ακινήτων...
Ας μας πεί τί εισέπραξε από τις ΕΚΤΑΚΤΕΣ εισφορές...

Αλλά δεν μας λέει ...
Το μόνο που λέει είναι ότι "Είμαστε κοντά στους Στόχους"...
Ναι αλλά όταν ΔΙΠΛΑ στους στόχους υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ έχετε και παράπλευρες ΑΠΟΛΕΙΕΣ...

1 σχόλιο:

  1. Δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Απλώς απειλούν. Αν ήταν να κερδίσουν κάτι θα το είχαν ήδη κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.