Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη πράγματι το χρέος (το σύνολο δηλ των διαχρονικών υποχρεώσεων της χωρας στο εξωτερικό) αυξήθηκε.
Γιατί όμως, αφού τα δύο από τα τρια χρόνια εκείνης της διακυβέρνησης είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα (σε ετήσια βάση δηλ. περισσότερα έσοδα από έξοδα); Απλούστατα διότι ενεγράφησαν τότε στον Προυπολογισμό δεκάδες εκατομμύρια εγγυήσεων που είχε δώσει τα προηγούμενα χρόνια το κράτος (θυμόσαστε το "Τσοβόλα δώστα όλα";) για να δανεισθούν πολλές ΔΕΚΟ - κυρίως ΔΕΗ και ΟΤΕ.
Οταν οι κρυμμένες αυτές εγγυήσεις αποκαλύφθηκαν κι ενσωματώθηκαν στον Προυπολογισμό το χρέος ήταν φυσικό να αυξηθεί. Αλλά δεν είχε υπάρξει νέος δανεισμός, ούτε βέβαια και καινούργιες επιβαρύνσεις.
Οσον αφορά την θεωρία πως κάποιοι ξένοι οίκοι μας αναβαθμίζουν και μας δανείζουν ώστε να καταχρεωθούμε και αργότερα να μας έχουν στο χέρι, είναι φανερό πως δεν στέκει σε σοβαρή κριτική. Κανένας δεν σε υποχρεώνει να δανειστείς.
Παρά μοναχά η πραγματικότητα μιάς κοινωνίας μαθημένης σε πολυτέλειες και ανέσεις ενώ απεχθάνεται την σκληρή και σοβαρή δουλειά.Να ξεκαθαρίσω επίσης πως την πολιτική που εγώ υποστήριζα και προσπαθούσα να εφαρμόσω την εγκατέλειψαν ευθύς αμέσως μετά την επάνοδο του Πασόκ και πάλι στην εξουσία. Και την στροφή της ΝΔ στον απόλυτο σχεδόν κρατισμό.
Δέστε σχετ. στην ιστοσελίδα μου το κείμενο "Η Μαγική Εικόνα της Ελληνικής Κεντροδεξιάς".
Δυστυχώς η ανάκαμψη δεν έρχεται τόσο εύκολα.
Ποιά είναι η σωστή φορολογία;
Και γιατί τόσο μίσος για τους επιχειρηματίες;
Ποιοί ακριβώς δημιουργούν τις δουλειές σις οποίες βρίσκουν απασχόληση οι μισθωτοί; Οπου αυτό προσπάθησε να το κάνει το κρατος, δηλ. στελέχη του δημοσίου,είδατε τα αποτελέσματα.
Και βέβαια οι επιχειρηματίες δουλεύουν για το κέρδος.
Γιατί, οι εργαζόμενοι γιατί δουλεύουν; Για το καλό της επιχείρησης;
Εξ άλλου τους μισούς περίπου άμεσους φόρους τους πληρώνουν ΑΕ και άλλες επιχειρήσεις.
Κι' από τους φόρους μισθωτών υπηρεσιών το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι (κοντά στο 82%) καταβάλλεται από τους λίγους υψηλόμισθους (στελεχη επιχειρήσεων, τραπεζίτες, σύμβουλοι επενδύσεων κλπ).
Ολοι οι υπόλοιποι καταβάλλουν ελάχιστα η εισπράττουν επιστροφές. Που είναι λοιπόν η δικαιοσύνη;
Η εταιρία “Πλάισιο” λ.χ. πληρώνει συνέχεια έκτακτες εισφορές ύψους (πέρυσι) 800.000 ευρώ. Και απορροφά σχεδόν όλους τους αποφόίτους ΤΕΙ στην τεχνολογία. Κι αντί να επιβραβεύεται, ουσιαστικά τιμωρείται.
Τι παίρνει σε ανταπόδοση από το κράτος; Με την εξαίρεση όσων απασχολούνται στο δημόσιο όλοι οι υπόλοιποι τι ακριβώς απολαμβάνουν για τους φόρους που πληρώνουν;
Ο δημόσιος τομέας μόνο ξοδεύει και καταναλώνει.
Ο ιδιωτικός παράγει και πληρώνει φόρους. Και στην πλάτη του όμως ουσιαστικά ξεσπάει η κρίση.
Με αύξηση φόρων και έκτακτων εισφορών (για τις επιχειρήσεις) αλλά και με ανεργία, για όσους χάνουν την δουλειά τους.
Γιατί λοιπόν παραμένει το δημόσιο στο απυρόβλητο;
Του Α. Ανδριανόπουλου
Ποσο λειπει μια τετοια καθαρη φωνη απο την πολιτικη σκηνη των μετριων !!!!Αφου τον συκοφαντησαν διακομματικα ,οι επιβητορες του κρατους, λοιδωρησαν τις ιδεες του, οι κλεφτοκοπριτες, εφεραν την Ελλαδα εδω που ειναι...
ΑπάντησηΔιαγραφή