Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Λογαριασμός για το χρέος...

Έγινε λοιπόν πράξη ο λογ/μος (υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας) που  μπορεί ο καθένας να καταθέτει τον οβολόν του για την σωτηρία της χώρας από το χρέος .

Βλέπουμε συχνά διαφημίσεις στα κανάλια (κυρίως σε Prime Time) για ενημερωθούν οι πολίτες και να "ξυπνήσει" το πατριωτικό συναίσθημά.

Επειδή δεν είναι αυτονόητο ότι οι γεμάτοι προνόμια καναλάρχες θα συμμετάσχουν (έστω με παροχή χρόνου στις ΔΗΜΟΣΙΕΣ συχνότητες που εκμεταλλεύονται αντί πινακίου φακής) στην προσπάθεια αυτή
ας μας ενημερώσουν όμως οι αρμόδιοι αν οι διαφημίσεις αυτές παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από τα κανάλια ή αν πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο αυτόν τον τηλεοπτικό χρόνο.


Υ.Γ: Επ ΄ ευκαιρία να τον δημοσιεύσουμε και εμείς αυτόν τον λογ/μο...
ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWΙFT/BIC BNGRGRAA.

Το τί θέλουμε (σαν χώρα) το εμπεδώσαμε στο εσωτερικό...

Κατά ριπάς  βομβαρδίζεται η Ελληνική κοινή γνώμη από δηλώσεις για το τί ζητά η χώρα. Οι σημερινές δηλώσεις που ισχύουν (τουλάχιστον για σήμερα) είναι :

Γ. Πεταλωτής: "Θέλουμε λύση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης"
Γ. Παπακωνσταντίνου: "Η Ελλάδα επιθυμεί ευρωπαϊκή λύση"

Αυτό που πλέον τίθεται σε αμφισβήτηση , είναι αν το έχουν καταλάβει στο εξωτερικό....

Γκίντο Βέστερβέλ : O Γερμανός Yπουργός Εξωτερικών σημείωσε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια.

Κύριοι Υπουργοί , εμάς μας πείσατε.
Να μήν πάμε στο Δ.Ν.Τ. (Τώρα γιατί εθεωρείτο η προσφυγή της Ελλάδας σε αυτό  "απειλή" προς τους λοιπούς της Ευρωζώνης μένει να εξηγηθεί στο... μέλλον.)

Τους Εταίρους μας  στην Ευρωζώνη (που δεν παρακολουθούν τα Ελληνικά δελτία ειδήσεων) πώς θα τους πείσετε;;;


Μόλις χθές δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην βουλή ότι "Θα τα καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις"!!!
Τί διαφορετικό από τον Πρωθυπουργό λέει ο κ. Βέστερβέλ στις δηλώσεις του;;;

Όταν λοιπόν ΔΕΝ ζητάμε οικονομική βοήθεια δέν είναι παράλογο να "τα παίρνουμε" όταν δεν μας προσφέρεται εθελουσίως;;;

Αυξάνεται το Λαθρεμπόριο Καυσίμων...

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά  στοιχεία μείωση κατά 4,78% παρουσίασαν οι πωλήσεις πετρελαιοειδών το 2009 φθάνοντας τους  17,760 εκατ. τόνους (Το  2008 ήταν 18,650 εκατ. τόνοι).

Αναλυτικά , μικρή αύξηση κατανάλωσης στις βενζίνες, μείωση στο πετρέλαιο κίνησης, μεγάλη αύξηση στο θέρμανσης ενώ σημαντική πτώση της ποσότητας του μαζούτ και των ναυτιλιακών καυσίμων.

Η πτώση στην κατανάλωση μαζούτ και ναυτιλιακού απεικονίζει την πτώση που υπάρχει στην παραγωγή και την διακίνηση των εμπορευμάτων θαλασσίως λόγω της διεθνούς κρίσης.

Η αύξηση όμως της κατανάλωσης στο φτηνό καύσιμο προβληματίζει.

Κάπου υπάρχει οργανωμένο "βάφτισμα" του φτηνού πετρελαίου που προορίζεται για θέρμανση των οικιών  σε ακριβό κίνησης με αποτέλεσμα εκτός το ποσό των φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ που χάνει το δημόσιο , να γίνονται ορισμένοι "Κροίσοι" εν μέσω κρίσης...

Mείωση κατά 77,3% το έλλειμμα για το πρώτο δίμηνο...

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου οικονομικών μείωση κατά 77,3% παρουσίασε το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο του έτους.


  • Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13,2% έναντι στόχου 7,11%.
  • Οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 9,6% έναντι στόχου 3,5%.

Αν και ένα μόνο δίμηνο δεν είναι αρκετό για να δημιουργήσει τάση δεν παύει να είναι μία θετική εξέλιξη αλλά και μία απόδειξη ότι το πρόβλημα είναι κυρίως εξόδων του κράτους και όχι εσόδων.

Στο σκέλος αυτό (Έξοδα) έχουν επικεντρωθεί και οι οργανισμοί που παρέχουν "Τεχνική Υποστήριξη" (Δεν λέμε πια το όνομα γιατί ανεβαίνουν τα Spreads...) στην χώρα μας.

Την συγκράτηση των εξόδων παρακολουθεί και η Ε.Ε με τους ελεγκτές της.