Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιός φοβάται τη Σοφία;

Η Σοφία Βούλτεψη ανακοίνωσε την παρουσία της στο διαδίκτυο με την ιστοσελίδα “Ελεύθερη Ζώνη“, γεγονός που χαροποίησε όλους εμάς που θέλουμε ένα διαδίκτυο καθαρό, με τίμιες και αγωνιστικές φωνές ακόμα και της δημοσιογραφίας. Δυστυχώς προηγήθηκαν οι εξαργυρωμένες περσόνες των ΜΜ”Ε” με τις ανάλογες κουκούλες και πρόλαβαν να μολύνουν με την εκβιαστική τους πρακτική μεγάλο μέρος του ελεύθερου ιστοχώρου.
Η παρουσία της Σοφίας όπως ήταν επόμενο, ενόχλησε όλη αυτή τη μούργα που νόμιζε ότι το διαδίκτυο θα ήταν ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης αθλίων. Έστησαν λοιπόν μία ωραία προβοκάτσια, που οφείλουμε να πούμε ότι ήταν άκρως “επαγγελματική”:
Σε αρκετά ιστολόγια λοιπόν στα οποία αναρτήθηκαν τα πρώτα άρθρα της Σοφίας στην Ελεύθερη Ζώνη, εμφανίστηκαν σχόλια με υπογραφή που παρέπεμπε στην ιστοσελίδα, εγκαλώντας τα ιστολόγια για παράνομη δημοσίευση / αναπαραγωγή της ύλης του σάιτ! Παρέθεταν μάλιστα και μέρος από τους “κλισέ” όρους της ιστοσελίδας περί πνευματικών δικαιωμάτων και παράνομης αναδημοσίευσης χωρίς άδεια!
Λογικό ήταν λοιπόν οι διαχειριστές των ιστολογίων να πειστούν ότι όντως τα σχόλια είχαν γραφτεί από κάποιον εκπρόσωπο της Ελεύθερης Ζώνης και να κατεβάσουν τα άρθρα με έκδηλα συναισθήματα οργής!
Βέβαια, η Σοφία είναι ένθερμη θιασώτης της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας και ουδέποτε θα προέβαινε σε μία τέτοια ενέργεια. Γεγονός που το επιβεβαίωσε και η ίδια.
Η όλη υπόθεση λοιπόν ήταν μία καλοστημένη, επαγγελματική προβοκάτσια με σκοπό να αποτρέψει τη διαδοση και γνωστοποίηση αυτής της νέας προσπάθειας στο διαδίκτυο. Το ψέμμα όμως έχει κοντά πόδια.
Το ερώτημα που παραμένει είναι το ποιούς ακριβώς ενόχλησε η Σοφία και τους οδήγησε σε μία τέτοια οργανωμένη ενέργεια. Θα φανεί σύντομα, άλλωστε στο διαδίκτυο τίποτα δεν μένει κρυφό. Οπότε, ας τους δώσουμε να καταλάβουν, στηρίζοντας έμπρακτα την “Ελεύθερη Ζώνη” με τις αναδημοσιεύσεις μας!
Πηγή : Olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.