ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ νέα για την κυβέρνηση. Στην υπόθεση του Ασφαλιστικού και του Εργασιακού, ο υπουργός Εργασίας τα πήγε µια χαρά. Κατόρθωσε να περάσουν χωρίς µεγάλες αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής δύο νοµοσχέδια που υπό άλλες συνθήκες µπορεί να είχαν ρίξει πέντε - έξι κυβερνήσεις. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ και δυσάρεστα. Φαίνεται ότι ένα µέρος των στελεχών της συµπολίτευσης αδυνατεί να κατανοήσει την πραγµατική κατάσταση της κυβέρνησης και της χώρας.
ΔΕΝ ΛΕΩ για όσους κρύφτηκαν στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Κάποιοι από αυτούς ενδεχοµένως να υπέκυψαν σε µία κουτοπόνηρη αντίληψη αυτοπροστασίας λες και υπάρχει περίπτωση τα φάσκελα (που είπε και ο Ρέππας...) να πέσουν επιλεκτικά. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ µπορεί απλώς να ακολούθησαν τη φύση τους. Ο Απ. Κακλαµάνης, ας πούµε, υπερψήφισε ευχαρίστως την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης στο µνηµόνιο αλλά διαφώνησε εντονότατα µε την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης στο Ασφαλιστικό!
ΛΕΩ ΚΥΡΙΩΣ για εκείνους που εξακολουθούν να διαβάζουν διαφορετικά τη γενικότερη κατάσταση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης για παράδειγµα έθεσε θέµα «δηµοκρατικής νοµιµότητας» της κυβερνητικής πολιτικής και εκλογών.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ, κατ αρχήν, πως αν ένας υπουργός διαπιστώνει έλλειµµα δηµοκρατικής νοµιµότητας της κυβέρνησης όπου µετέχει, δεν είναι απαραίτητο να γίνουν εκλογές: µπορεί απλώς να παραιτηθεί.
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ αξιοπρέπειας και δηµοκρατικής ευαισθησίας. Πώς γίνεται ένας υπουργός να υπηρετεί µία κυβέρνηση και µία πολιτική που (κατά την αντίληψη του ιδίου) στερούνται δηµοκρατικής νοµιµότητας;
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ότι οι παραιτήσεις τελευταία δεν είναι πολύ της µόδας. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι τόσοι υπουργοί, τόσοι βουλευτές, τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκδηλώνουν καθηµερινά τη διαφωνία τους ή τις επιφυλάξεις τους ή την αντίθεσή τους µε την κυβερνητική πολιτική αλλά κανείς δεν βροντάει την πόρτα. ΑΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ, γιατί δεν φεύγουν; Αν µένουν, γιατί συνεχίζουν να κλαψουρίζουν ότι ενοχλούνται;
ΠΕΡΑ ΑΠΟ τέτοιες συµπεριφορές όµως το ζήτηµα ουσίας που θέτει ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι υπαρκτό: το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποσχόταν για να κερδίσει τις εκλογές.
ΤΟ ΚΑΝΕΙ για να σώσει τη χώρα; Να το δεχτώ. Αλλά το κάνει. Κι αυτό από µόνο του αποτελεί σοβαρό πολιτικό θέµα.
ΤΟ ΟΠΟΙΟ προφανώς θα λυθεί στις επόµενες εκλογές έχει δίκιο ο Καστανίδης... Αλλά όποτε γίνουν. Διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν µπορεί να γίνουν ειδικά εκλογές για να λύσει το ΠΑΣΟΚ το πρόβληµα που έχει µε τον εαυτό του.
ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους αλλά κυρίως για έναν: επειδή εκλογές σηµαίνει διακοπή του προγράµµατος δανειοδότησης. Και σκεφτείτε την εκλογική τύχη µιας κυβέρνησης που θα κηρύξει πτώχευση στη µέση της προεκλογικής περιόδου!
Πηγή : Τα ΝΕΑ
55άχρονος επιχειρηματίες πήδηξε πριν από λίγο από τη γέφυρα Ρίο Αντίριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Ως πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δυσφημιστεί η χώρα και ο τουρισμός μας από διάφορους ανεύθυνους που επιδεικνύουν τη φτώχεια τους
ζητώντας δανεικά,
τρώγοντας μία φορά τη μέρα,
βάζοντας 5 ευρώ βενζίνη στο σαραβαλάκι τους,
χάνοντας δόσεις δανείων,
μένοντας άνεργοι,
βάζοντας τέρμα στη ζωή τους,
ή άλλα τέτοια θλιβερά προπαγανδιστικά κόλπα που μπορεί να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του Δ.Ν.Τ. στο Γιώργο Παπανδρέου (νάναι καλά όπου και να κάνει κανό αυτή τη στιγμή).