Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι μεγάλου ρίσκου...

Φυσικά αναφαίνομαι στην απάντηση του κυρίου μετόχου (Ελληνικό Δημόσιο) στην πρόταση συγχώνευσης ΠΕΙΡΑΙΩΣ- ΑΤΕ-Τ.Τ.


Δύο είναι οι πιθανές απαντήσεις (καλά... ΤΡΕΙΣ αν περιλάβουμε και την πιθανή  αντιπρόταση...) ΝΑΙ και ΟΧΙ.


Στην μέν πρώτη είναι μάλλον βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολιτικές επιπλοκές με νέο γύρο κατηγοριών για "Ξεπούλημα" , "Μίζες" κλπ , αφού ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορεί να είναι "σκεπτικά" θετικά και ορισμένα ΚΑΘΕΤΑ αρνητικά στην προοπτική αυτή.

Σε αυτό το πρόβλημα η μόνη λύση θα είναι είναι το ΠΟΣΟ που θα καταβάλλει η Τ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η αποδοχή της προσφοράς (με 50% Discount) όχι μόνο δεν θα κλείσει στόματα αλλά θα δημιουργήσει ένα σημαντικό θέμα στις ερχόμενες εκλογές.
Ιδιαίτερα δε αν η κυβέρνηση αποδεχθεί χωρίς να εξετάσει την πώληση μέσω ανοίγματος ΔΙΕΘΝΩΝ προσφορών...

Η δεύτερη περίπτωση (του ΟΧΙ) φέρνει μαζί της τον κίνδυνο να καταλαγιάσει η κινητικότητα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις μεγάλων εταιρειών που όλοι συμφωνούν ότι είναι απαραίτητες στην χειμάζουσα Ελληνική Οικονομία.
Δεν ξέρω πόσο βρισκόταν σε συνεννόηση ο κ. Σάλλας με την ηγεσία του Υπ.Οικ. αλλά αντί να λύσει προβλήματα με αυτή του την πρόταση μάλλον δημιουργεί νέα.
Ήδη υπάρχουν φωνές μέσα τους συνδικαλιστές των υπό συγχώνευση τραπεζών που μιλάνε για τα δάνεια που έχει πάρει η Τρ. Πειρ. από αυτές και τα χρησιμοποιεί για να τις "Εξαγοράσει" !!!
Ας μήν δίνουμε λοιπόν ιδιαίτερη σημασία στα Διθυραμβικά σχόλια Οικονομικών Δημοσιογράφων (που πάνε ταξιδάκια στο Mundial με την...χορηγία της Πειραιώς!!!) για την "Εξαιρετική Κίνηση" της τράπεζας πρίν δούμε το οικονομικό ΟΦΕΛΟΣ που ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ το Ελληνικό Δημόσιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.