Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΠΡΙΝ διαβάσετε...

Υποσχεθείτε ότι δεν θα γελάσετε...
Παρακάτω είναι από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (στην ΘΕΩΡΙΑ) και ορισμένα σχόλια στην ΠΡΑΞΗ ...

3.1. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αξιοπρεπή εργασία για όλους και χωρίς ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, και κανένα κοινωνικό κράτος δεν είναι οικονομικά βιώσιμο χωρίς την πλήρη και αξιοπρεπή απασχόληση.

Με 40 χρόνια εργασία...

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Η πράσινη ανάπτυξη εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει τουλάχιστον 250.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία, αν σήμερα αποφασίσουμε να κάνουμε τις επιβαλλόμενες επενδύσεις σε βασικούς τομείς όπως είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο κτιριακός και κατασκευαστικός τομέας, η διαχείριση των απορριμμάτων, η γεωργία και ο τουρισμός.

Για την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα της στροφής στην πράσινη ανάπτυξη, θα προωθηθούν (α) ο μεγαλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των πολιτικών ενίσχυσης των επενδύσεων, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, και (β) η έγκαιρη αναγνώριση των αναγκών σε επαγγέλματα, γνώσεις και προσόντα και ο συντονισμός των επιμέρους συστημάτων εκπαίδευσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Μέχρι σήμερα πάντως το μόνο που δημιουργεί είναι θέσεις ΑΝΕΡΓΙΑΣ και ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ των επενδύσεων (με 45% συντελεστή ΚΑΝΕΙΣ δεν επενδύει...)

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ

Για τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ενίσχυση της προστασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ανέργων, σημαίνουν μια νέα δημοκρατική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο πλαίσιο μιας νέας εθνικής κοινωνικής συμφωνίας. Οι προτεραιότητές μας είναι:
- Η επανασύσταση και ο εκσυγχρονισμός των μηχανισμών εποπτείας της λειτουργίας της αγοράς εργασίας, και ιδιαίτερα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.


- Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας
, με την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά και την αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής, ώστε να μην εγκλωβίζονται οι μετανάστες στην αδήλωτη απασχόληση.
- Η ριζική αναθεώρηση της νομοθεσίας για την ενοικίαση εργαζομένων.
- Η κατάργηση των νόμων της ΝΔ που καταστρατηγούν και περιορίζουν τη συλλογική αυτονομία, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα.

- Η ενίσχυση του συστήματος προστασίας των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις.
- Η επέκταση των θεμελιωδών εγγυήσεων της εργατικής νομοθεσίας για κάθε μορφή απασχόλησης, ιδιαίτερα της οικονομικά εξαρτημένης αυτοαπασχόλησης, τα περίφημα «μπλοκάκια».
- Η σταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού και την ουσιαστική σύνδεση με πολιτικές ένταξης στην αγορά εργασίας.

Αρνούμαι να σχολιάσω. Ας κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αν το Εργασιακό νομοσχέδιο πλησιάζει έστω και λίγο στα παραπάνω...


3.2. ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται τομές στις οποίες θα προχωρήσουμε μετά από ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.


Υπάρχει άραγε περίπτωση να βρεθεί ΕΝΑΣ εργαζόμενος να πεί ότι το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι "ΔΙΚΑΙΟ" η "ΒΙΩΣΙΜΟ";;;
Εδώ ούτε ο Πρωθυπουργός δεν πιστεύει ότι είναι δίκαια τα νομοσχέδια που ψηφίζουν !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.