Παρατηρούμε ότι την τύχη της Ελλάδας,είχαν στα χέρια τους από Kαθηγητές οικονομίας σε φημισμένα πανεπιστήμια μέχρι Δικηγόροι και Mηχανικοί ...
Οι υπουργοί αυτοί οφείλουν να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό ΠΩΣ μία χώρα που το 1981 που μπήκε στην ΕΟΚ είχε Δημόσιο χρέος περί το 28% του ΑΕΠ , τριάντα χρόνια μετά και μετά από τον ΠΑΚΤΩΛΟ χρημάτων που εισέρρευσε στα ταμεία του κράτους από τα προγράμματα σύγκλισης , η χώρα μπαίνει στην διαχείριση του Δ.Ν.Τ με δημόσιο χρέος πάνω από 120% του ΑΕΠ.
- Να εξηγήσουν πώς γίνεται καθηγητές φημισμένων πανεπιστημίων , να μήν ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ το τί θα ακολουθούσε με τον δρόμο που είχε πάρει η χώρα.
- Να εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ οδήγησαν την χώρα στα χρέη και ΔΕΝ είχαν χτυπήσει τον κώδωνα του Κινδύνου στον Ελληνικό λαό.
- Να εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ όταν οι ίδιοι ήταν στην αντιπολίτευση πίεζαν τις κυβερνήσεις για τεράστιες σπατάλες ενώ ΓΝΩΡΙΖΑΝ τα οικονομικά δεδομένα της χώρας.
Να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν τις όποιες ευθύνες έχουν (αν θεωρήσουν ότι έχουν...).
Ούτως η άλλως ο κόσμος θα τους κρίνει , αυτό δεν θα το αποφύγουν .
Ούτε οι υπουργοί , ούτε οι Πρωθυπουργοί...
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Έχει σπουδάσει Οικονομικά στην Αγγλία και την Αμερική και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από την Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics).
Γιάννης Παπαθανασίου: Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Άσκησε το επάγγελμα του εμπόρου ειδών τεχνολογικού εξοπλισμού κτιρίων μέχρι το 2002.Από το 2004 μέχρι το 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης και στη συνέχεια Οικονομίας και Οικονομικών. Το 2009 ανέλαβε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
Γιώργος Aλογοσκούφης: Αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1981 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου (London School of Economics). Το 1984 εξελέγη Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και αργότερα προήχθη σε Υφηγητή. Το 1990 εξελέγη Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Είναι Καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών .
Νίκος Χριστοδουλάκης: Έχει Πτυχίο Ηλεκτρολόγου - Μηχανικού στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (1970-75), Μεταπτυχιακό (Mphill) από το University of Cambridge, UK (1980-81) και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) από το University of Cambridge, UK (1981-84).Είναι Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αλέκος Παπαδόπουλος: Σπούδασε Νομικά . Τον Οκτώβριο του 1993 ορκίστηκε Υφυπουργός Οικονομικών και από τον Φεβρουάριο του 1994 έγινε Υπουργός Οικονομικών.
Γιάννος Παπαντωνίου: Έχει σπουδάσει Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Ουισκόνσιν και ιστορία στη Σορβόννη, ενώ κατέχει και διδακτορικό δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών από το πανεπιστήμιο του Κέημπριτζ. Την περίοδο 1977 - 1978 δίδαξε ως ειδικός επιστήμονας στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γεράσιμος Αρσένης: Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές με υποτροφία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης των Η.Π.Α. (MIT). Εργάστηκε σαν οικονομολόγος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), στη Νέα Υόρκη και στη Γενεύη. Διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών του Κέντρου Ερευνών του Ο.Ο.Σ.Α. στο Παρίσι (1964 – 1966) και Διευθυντής στον Οργανισμό του Ο.Η.Ε. για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) (1967 – 1980). Παράλληλα συμμετείχε στην κατάρτιση του προγράμματος της πρώτης τετραετίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Δημήτρης Τσοβόλας: Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παρέμεινε σταθερά στο υπουργείο Οικονομικών κατά την πρώτη οκταετία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ως υφυπουργός, αναπληρωτής υπουργός και υπουργός την περίοδο 1985-1989.
*Δεν συμπεριελήφθησαν οι υπ. οικονομικών της οικουμενικής αφού δεν εκτελούσαν πρόγραμμα κόμματος αλλά μερικές συμφωνηθείσες διακομματικά αποφάσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:
Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.
Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...
Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.