Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Από όλους τους πολιτικούς μόνο ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε;;;!!!

Δεν θα προσπαθήσω ούτε να δικαιολογήσω ούτε να κατακεραυνώσω την δήλωση του Υπουργού κ. Καστανίδη.
Εξ άλλου για την δήλωσή του σχολιάσαμε χθές μόλις έγινε γνωστή (Και όμως αυτή είναι δήλωση ΥΠΟΥΡΓΟΥ δικαιοσύνης !!!!!!!!!!)
Προκαλεί όμως εντύπωση η αφωνία του πολιτικού κόσμου που δεν σχολίασε ούτε θετικά ούτε αρνητικά την δήλωση του Υπουργού.
Μοναδική εξαίρεση μέχρι στιγμής ο Κ.Μητσοτάκης που αν και σε προχωρημένη ηλικία δείχνει αντανακλαστικά εφήβου !!!

Έντονη αντίδραση

Κ. Μητσοτάκης
Υβριστική η δήλωση Καστανίδη για τον Αρειο Πάγο

«Υβριστική» χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, Νίκος Ζαγοριανός.

«Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω να διεκδικεί τον σεβασμό της κοινωνίας. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη», σχολίασε ο κ. Καστανίδης, αναφερόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει το αίτημά του για προσωρινή αργία του κ.Ζαγοριανού.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:  «Δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη Ελλάδα η χυδαία, υβριστική επίθεση του υπουργού της Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη εναντίον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, διότι μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έλαβε απόφαση που δεν τον ευρίσκει σύμφωνο. Ο υπουργός της Δικαιοσύνης κατηγορεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Αρεοπαγιτών ότι 'στερούνται αυτοσεβασμού και δεν διεκδικούν το σεβασμό της κοινωνίας'.

Η διάκριση των εξουσιών και ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης- της οποίας ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο φυσικός προστάτης- αποτελούν θεμέλια της Δημοκρατίας.




Ο πρωθυπουργός κ.Γεώργιος Παπανδρέου έχει χρέος να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη. Αλλωστε η Δικαιοσύνη όπως εύστοχα είχε πει ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου- και η φράση του δυστυχώς αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρη- 'είναι το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας'».

Πηγή : Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.