Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Μήπως ψάχνει τρόπο να απεμπλακεί;;;

Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει πληγές που θα εκθέσουν περαιτέρω την χώρα διεθνώς (δεν είναι δυνατόν να πιστεύει ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν δα αντιδράσουν ) και  που πιθανόν θα ανεβάσει το κόστος δανεισμού σε τέτοιο σημείο που οι σημερινές 370 μονάδες του Spread να φαντάζουν "ευκαιρία" δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Κανείς Έλληνας πολίτης δεν θα υποστηρίξει ότι πρέπει να κουκουλωθούν οι πράξεις η/και οι παραλήψεις των κυβερνήσεων της χώρας που την έφεραν σε αυτό το χάλι , όμως δεν είναι δυνατόν να παραγνωρίζεις ότι την στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο της Ε.Ε , της Ε.Κ.Τ , του Δ.Ν.Τ , των οίκων αξιολόγησης την στιγμή πού όλοι αυτοί ψάχνουν ακόμα και μία λέξη για να σε εκθέσουν διεθνώς , εσύ αυτοβούλως να βγάζεις στην φόρα ότι "άπλυτο" έχει ιστορικά η χώρα.

Ας μην γελιούνται οι ΟΠΑΔΟΙ..
Άπλυτα έχουν ΟΛΟΙ όσοι κυβέρνησαν την χώρα από το 1981 (που είναι και το σημείο εκκίνησης της συμμετοχής στης χώρας στην ΕΟΚ) μέχρι και σήμερα.
Ευθύνες έχει και ο κ. Σαμαράς  αλλά και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου που διατέλεσαν υπουργοί των υπό εξέταση κυβερνήσεων.

Τον πίνακα με την εξέλιξη του χρέους τον έχουμε παρουσιάσει σε αυτή την ανάρτηση (Να τελειώνει η κοροϊδία με το ποιος και πότε ανέβασε το χρέος της χώρας...) και είναι ξεκάθαρος.

Δημιουργούνται απορίες ώς πρός το timing της απόφασης αυτής  που επιτρέπουν να πλανώνται μερικά σενάρια ώς προς την σκοπιμότητα.

Αν πχ έχει υπάρξει μυστική διπλωματία με την Ε.Ε ώστε τα "άπλυτα" που θα βγουν στην φόρα επιτρέψουν στις λοιπές χώρες της Ε.Ε να αναλάβουν στην ουσία την διακυβέρνηση της χώρας  μας (έχει λεχθεί εξ άλλου...) ώστε να μήν υποστεί κομματική φθορά το ΠΑΣΟΚ από τα σκληρά και αδυσώπητα μέτρα που θα εφαρμόσει το ΔΝΤ αφού οι μηχανισμοί που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ  θα δείχνουν την ΝΔ και θα λένε "Αυτοί φταίνε" που δεν μπορούσαμε να κυβερνήσουμε...

Άλλο σενάριο , η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που απαιτεί η Ε.Ε και φοβούμενη την εσωτερική αντίδραση από βουλευτές που δεν είναι της τάσης Παπανδρέου προτιμά να πέσει "ένδοξα" για να δείξει στην Ε.Ε ότι αυτοί μεν προσπάθησαν αλλά όλοι οι άλλοι τους πάνε κόντρα...
Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Πραγματική κυβέρνηση της Ελλάδος θα είναι το διευθυντήριο της Ε.Ε και οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή του χρόνου δεν είναι τυχαία. Μυρίζει προσπάθεια απεμπλοκής από τις κυβερνητικές ευθύνες.

Τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ είχε μάθει να έρχεται στην εξουσία μόλις η προηγούμενη κυβέρνηση είχε "μαζέψει" κάπως την κατάσταση.
Είχε μάθει να κυβερνά μοιράζοντας χρήματα στους αρεστούς παράγοντας περισσότερα ελλείμματα και "νέα τζάκια" συνεισφέροντας τα μέγιστα στο μπάχαλο που λέγεται Ελλάδα .

Η μόνη φορά που δεν κληρονόμησε βελτιωμένη κατάσταση ήταν οι εκλογές του 2009.
Αρχίζει να τα βρίσκει "σκούρα" γιατί η πετυχημένη συνταγή που εφάρμοζε πήρε κόκκινη κάρτα από την Ε.Ε και για πρώτη φορά βρίσκεται υποχρεωμένο να πάρει αυτό τα μέτρα που απαιτούνται δυσαρεστώντας την κρατικοδίαιτη κομματική του πελατεία.

Εύχομαι να μην καταφέρει να απεμπλακεί από την κυβέρνηση.
Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κυβερνήσει το ΣΥΝΟΛΟ της τετραετίας και για πρώτη φορά να δυσαρεστήσει ΠΟΛΥ κόσμο...
Εκτός των τρεχόντων  οικονομικών προβλημάτων θα έχει να αντιμετωπίσει και τον τερματισμό των επιδοτήσεων στα αγροτικά προϊόντα (λήγουν το 2013) και εκεί θα πρέπει να "σπάσει αυγά".

Ο κ. Σαμαράς πρέπει να πιέσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει και να μην της επιτρέψει να απεμπλακεί .
Όλα εδώ πληρώνονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.