Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Σε αυτό το ΦΙΑΣΚΟ φταίει ο κ. Παπανδρέου προσωπικά...

Η  μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει ενταχθεί στο "Visa Waiver Program-VWP" των ΗΠΑ έμεινε η Ελλάδα!!!

Andorra Iceland Norway
Australia Ireland Portugal
Austria Italy San Marino
Belgium Japan Singapore
Brunei Latvia Slovakia
Czech Republic Liechtenstein Slovenia
Denmark Lithuania South Korea
Estonia Luxembourg Spain
Finland Malta Sweden
France Monaco Switzerland
Germany the Netherlands United Kingdom
Hungary New Zealand
Ακόμα και οι πιο "φρέσκιες" χώρες μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης έχουν ενταχθεί σε χρόνο ρεκόρ !!!
Μέχρι και τα ΝΕΑ αναφέρονται στο θέμα με "πίκρα"...
Quote
Αναμείνατε στο ακουστικό σας... Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσε χθες η ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ζήτημα της κατάργησης της βίζας στον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα, παρ΄ ότι οι Αμερικανοί παραδέχθηκαν πως η Ελλάδα είναι έτοιμη... 
UnQuote

Το θέμα το "πάλευε" η προηγούμενη κυβέρνηση μετά τους πετυχημένους Ολυμπιακούς  και  ήταν έτοιμο προς υπογραφή από τις δύο πλευρές.
Το παραδέχεται και ο κ. Δρούτσας που δήλωσε μετά την συνάντησή του με την κ. Κλίντον «Έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι δικές μας προετοιμασίες και οι υποχρεώσεις μας. Κάτι που επιβεβαίωσε και η αμερικανική πλευρά. Είναι πλέον θέμα εσωτερικών διαδικασιών των ΗΠΑ, τις οποίες τώρα κι εμείς θα περιμένουμε».

Συνέχεια στα ΝΕΑ αναφέρονται στο ΦΙΑΣΚΟ της Ελληνικής κυβέρνησης.

Quote
Ο δεύτερος λόγος είναι η δυσφορία που προκάλεσε στην Ουάσιγκτον το γεγονός πως όταν τον περασμένο Νοέμβριο η Αθήνα ενημερώθηκε πως όλες οι σχετικές διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί και πως απέμεναν μόνο οι τελικές υπογραφές, κανένας εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης δεν έσπευσε να επισφραγίσει τη συμφωνία.
UnQuote
Πηγη : Τα Νεα

Το θέμα δεν είναι μόνο πρακτικό.
Οι Έλληνες επιβαρύνονται το κόστος εκδόσεως της Visa που είναι περίπου 100€ , οι κάτοικοι δε της επαρχίας και τα μεταφορικά από-προς τον τόπο τους (που ειδικά για τους νησιώτες είναι υψηλό) και παρά το γεγονός ότι σπανίζουν οι αρνήσεις εκδόσεως της όλοι περνούν από μία εξευτελιστική "ανάκριση" από όποιον χαμηλόβαθμο υπάλληλο έχει υπηρεσία στην πρεσβία.

Ο Υπ. Εξωτερικών κ. Παπανδρέου έχει κάνει από την ημέρα της εκλογής του δεκάδες ταξίδια σε τόσες χώρες, δεν μπορούσε να πάει για την υπογραφή (αν και δεν ήταν αναγκαία τόσο υψηλόβαθμη εκπροσώπηση...) η να στείλει τον κ. Δρούτσα τότε που μας  καλούσαν για την υπογραφή;;;

Είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση για αυτή της την αδράνεια;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.