Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Καταπράσινα Blogs


Σιγά σιγά τα πράσινα (όχι με την οικολογική έννοια...) blogs καταργούν την δυνατότητα απάντησης στα γραπτά τους.

Τελευταίο blog που εφάρμοσε αυτή την τακτική και υπέπεσε στην αντίληψή μου  είναι το AntiKrogiΑs που σαν δικαιολογία σημείωσε ότι τον "κούρασαν τα ανώνυμα posts"...

Μα αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία στην ιδέα των blogs , η "ανωνυμία" (κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στο internet) βοήθησε στην εξάπλωση τους παγκοσμίως.

Οι φωνές για ονομαστικοποίηση των blogs μόνο στην χώρα μας , στην Κούβα ,στην Βόρεια Κορέα και σε μερικά ακόμα κράτη που έχουν σαν πολίτευμα την θεοκρατία ακούγονται.

Το να αποφεύγεις τον αντίλογο στα κείμενά σου είναι  μία δυνατότητα που σου δίνει το blogger της  Google και φυσικά μπορεί να το εφαρμόσει κάποιος στο blog του όποτε θέλει.
Όταν όμως το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση τα πράσινα blog επιζητούσαν τον "διάλογο" με τους επισκέπτες τους και οι ίδιοι σαν επισκέπτες άφηναν απαντήσεις σε αναρτήσεις των διαφόρων φιλοΝΔ blogs.
Τώρα όμως είναι κυβέρνηση .
Ο στόχος επετεύχθη.
Δεν χρειάζεται πλέον να φαίνονται σαν συζητητές με πειθώ.
Δεν επιτρέπουν τον αντίλογο που μπορεί να κάνει ζημιά στην καθημερινή τους προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.