Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές...

Ανάμικτα συναισθήματα προκάλεσε η εξαγγελία των εκλογών την 04/10/2009 από τον Πρωθυπουργό.
Αρχικά μου δημιούργησε οργή γιατί για μία ακόμα φορά δεν τηρείται το σύνταγμα που θέτει το χρόνο των εκλογών κάθε τέσσερα χρόνια (δεν νομίζω πως έχει τηρηθεί ΠΟΤΕ αυτό  αν όμως κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με)   σε συνδυασμό ότι μόνος του ο Πρωθυπουργός παραδίδει την εξουσία !!!

Όσο περνούσε όμως η ώρα τόσο περισσότερο άλλαζε το αρχικό μου συναίσθημα.

Ίσως αυτή η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες να είναι ότι πιο συμφέρον μπορεί σήμερα να ελπίσει η Ελλάδα.

Ο Κ.Καραμανλής δεν παίρνει αποφάσεις και εν γένει δεν κάνει κινήσεις με αποκλειστικό αποτέλεσμα το συμφέρον του κόμματος που ηγείται .
Απόδειξη γιαυτό η μέχρι σήμερα διακυβέρνησή του που έχει δυσαρεστήσει το μεγαλύτερο μέρος του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ;;;
Μήπως την μονιμοποίηση των αιχμαλώτων/συμβασιούχων που είχε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια με τον Νόμο Παυλόπουλου ;;;
Τον διορισμό σε σημαντικές θέσεις κομματικών αντιπάλων ;;;(Το συγκεκριμένο δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό , υπό το πρίσμα όμως του συμφέροντος της χώρας και υπό την αίρεση ότι παρά την κομματική ταυτότητα του διορισθέντος θα εργαζόταν για τα συμφέροντα της χώρας και όχι για την δημιουργία αντιπολίτευσης εκ των έσω...)

Η Ν.Δ απέτυχε όπως έχουμε ξανασυζυτήσει σε τρεις βασικούς τομείς που βάσει αυτόν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ελληνικό λαό το 2004 και το 2007.
1) Δεν επανίδρυσε το κράτος. 
Δεν έχει σημασία αν προσπάθησε και δεν τα κατάφερε , το σημερινό κράτος είναι τι ίδιο (αν μή χειρότερο) όπως και χθές που το είχε παραλάβει από το ΠΑΣΟΚ.
2) Έχασε το ΗΘΙΚΟ πλεονέκτημα που είχε.
Ανεξάρτητα αν στελέχη της είχαν ενεργό ρόλο στα σκάνδαλα (Βατοπέδι , Siemens ) η αν ήταν συκοφαντίες η διαχείριση τους ήταν τουλάχιστον ατυχής δίνοντας την δυνατότητα στους αντιπάλους να ρίξουν όλες τις ευθύνες πάνω της !!!
3) Δεν συγκρούστηκε με τους "Νταβατζήδες" του Δημοσίου.
Παρά τις εξαγγελίες στου Μπαϊρακτάρη ,  ο Ελληνικός λαός συνέχισε να βλέπει τους ΙΔΙΟΥΣ να παίρνουν την μερίδα του λέοντος από την πίτα των δημοσίων έργων .
Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη παρακολουθούσε την ίδια ώρα να κατηγορούν την Ν.Δ για "αδιαφάνεια και διαπλοκή" από τα ΜΜΕ που έχουν στην κατοχή τους !!!

Οι εκλογές είναι η καλύτερη επιλογή αυτήν την στιγμή .

Ο Κ.Καραμανλής από τις επαφές που είχε τις προηγούμενες μέρες γνώριζε ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας προμηνυόταν ιδιαίτερα θερμά.
Οι συνδικαλιστές ήταν έτοιμοι για την "μεγάλη μάχη" , η Ε.Ε ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ (όχι άδικα...) να τηρήσει η χώρα μας το σύμφωνο σταθερότητας , η Οικονομία (σε συνδυασμό με τα δομικά της προβλήματα)  θα δεχόταν μεγάλο πλήγμα από την κρίση που μέχρι τώρα δεν είχε κάνει έντονα την παρουσία της στην χώρα μας.

Οι εκλογές θα σταματήσουν τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης και θα την φέρει μπροστά στο ενδεχόμενο (πολύ πιθανό..) να κυβερνήσει.
Για ΠΡΩΤΗ φορά το ΠΑΣΟΚ δεν θα παραλάβει μία οικονομία με ανοχές αλλά μία οικονομία στα όριά της......
Για ΠΡΩΤΗ φορά το ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί να ΤΗΡΗΣΕΙ το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας.
Για ΠΡΩΤΗ φορά η Ν.Δ θα μπορεί να κάνει αντιπολίτευση που να έχει τους ίδιους όρους που είχε το ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας αυτό το πρώτο σχόλιο για την προκήρυξη των εκλογών οφείλω να καταθέσω μία ανησυχία.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση κανένα κόμμα.
Με δεδομένη την πιθανή έλευση του ΠΑΣΟΚ (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ) σαν πρώτο κόμμα θα λάβει εντολή αλλά θα του λείπει ένας αριθμός βουλευτών.
Προσωπικά αμφιβάλω αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναλάβει ευθύνες διακυβέρνησης (το όλο του είναι βασίζεται στην άρνηση και την "γκρίνια")  οπότε η προοπτική του "Grosse Coalition" είναι όλο και πιο πιθανή.
Για μένα αυτό μπορεί (κάτω από προϋποθέσεις) να είναι συμφέρον για την χώρα  ,αλλά θα ρίξει νερό στον μύλο των ακραίων κομμάτων κάτι που μεσοπρόθεσμα θα είναι κακό για την πρόοδο της χώρας.

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική (για πολλοστή φορά ) η ανάρτηση σου.
    Το βασικό πρόβλημα νομίζω πως είναι ότι έτσι οπως φθάσαμε στις εκλογές και με τους λόγους που επικαλέσθηκε ο Καραμανλής έδωσε άλλοθι σε "σκληρά" μέτρα ΠΑΣΟΚ- τα οποία κατά την άποψη μου θα είναι και σε λάθος κατεύθυνση.
    Το άλλο πρόβλημα είναι ότι κάποτε η ΝΔ θα πρέπει να γίνει καλύτερη (πολύ καλύτερη ) επικοινωνιακά (ενιαίος λόγος, αναζήτηση/ διαμόρφωση διαύλων επικοινωνίας με τον κόσμο,πιο αποφασιστικές αντιδράσεις κ.α.) γιατί αλλιώς ούτε αποτελεσματικά μπορείς να κυβερνήσεις, ούτε να κάνεις ουσιαστική αντιπολίτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλογές μετά από εξάντληση 4ετίας είχαμε το 1981 και το 1989

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα αρκεί:

Να μην είναι προσβλητικά , υβριστικά , ειρωνικά , άσχετα με το θέμα , η σεξουαλικού περιεχομένου.
Παρά το ότι ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια είναι επιτρεπτά (αρκεί να μην παραβαίνουν τους παραπάνω κανόνες) καλό θα ήταν να σχολιάζετε με κάποιο nic ώστε να υπάρχει πιο προσωπική συζήτηση.

Από την Πρώτη Σεπτεμβρίου Ενεργοποιήθηκε το Moderation στα σχόλια αφού ελάχιστοι φανατικοί , προσπαθούν να κατεβάσουν το επίπεδο του Blog στο ύψος τους...

Γράφοντας σχόλιο σημαίνει την κατανόηση και την αποδοχή εκ μέρους σας των όρων.